Comentarii pe articolul DEZBATERE: Cumperi un apartament nou sau unul vechi?


apartament vechi din doua motive

Crainic Daniel la 23 Martie 2011, ora 14:34
eu am ales vechi. nu am fost setat de la inceput pentru una din cele doua categorii, totusi apartamentele noi aveau un oarecare avantaj. amplasamentul sau zona (proximitatea) a fost insa cap de lista in ceea ce priveste criteriile, apoi pretul (limita de buget), si o serie de criterii cu caracter eliminatoriu (etaj intermediar, 2 bai, decomandat...). Dupa mai multe vizionari care aproape ca ne-au cam dat peste cap criteriile, am vazut un apartament vechi, care a respectat toate criteriile noastre + era un apartament atipic (pe doua nivele), bloc din caramida, terasa de 12 mp, dar era peste limita de pret pe care ne-am permis-o. Ne-am vazut in acel apartament si am ofertat, a urmat negocierea si drumul la notar.
Condurache George-Cristian la 23 Martie 2011, ora 15:00
Eu as prefera un apartament nou. Oricum il platesti aproape toata viata (30 de ani) asa ca ce rost are sa iau un apartament vechi de 30 de ani sau 20 cand pot sa iau unul de 2-3 ani, la cheie, nou - nout....E adevarat calitatea la unii dezvoltatori lasa de dorit (ca doar tre sa manance si nenea ala de lucreaza o bucata de paine, nu?). Pe vremea raposatului insa tind sa cred ca se construiau blocurile asa cum trebuie, si anume : pentru siguranta locatarului. Acum se construiesc pentru siguranta financiara a dezvoltatorului.
Vasilica la 23 Martie 2011, ora 16:28
Avantaje apartamente noi:
1.Sunt prevazute cu sisteme de termoizolatie de buna calitate, in general
2.Au sisteme individuale de incalzire
3.De regula, ansamblurile rezidentiale noi au prevazut locuri de parcare ce elimina tiganeala specifica dintre vecini, la blocurile vechi
4.Au finisaje si instalatii noi
5.Diminueaza probabilitatea coabitarii cu vecini-problema necivilizati
6.Acces facil la finantare.

Dezavantaje apartamente noi:
1.Pretul de achizitie mai ridicat decat al apartamentelor vechi
2.Amplasamentul este marginas de regula, iar blocurile sunt destul de inghesuite in cadrul ansamblurilor rezidentiale (datorita pretului terenurilor)
3.Finisajele nu sunt intotdeauna pe placul cumparatorilor
4.De multe ori dezvoltatorul impune o anumita firma care sa se ocupe de administrarea imobilului, care percepe tarife exagerate la intretinere
5.De regula nu rezolva problema spatiilor de depozitare sau pentru uscare rufe, fiind construite dupa aceeasi filozofie ca si blocurile vechi. Rufele se usuca tot pe balcon, bicicleta sau schiurile se depoziteaza tot pe balcon, etc. Rareori poti cumpara o boxa la subsol iar daca se ofera aceasta facilitate, pretul este exorbitant. La fel si cu locul de parcare.

Nu cred ca pretul apartamentelor noi la revanzare, dupa 30 ani, va fi mai mare decat la cele vechi.

Personal, prefer un apartament vechi din urmatoarele considerente:
1.acces mai facil la serviciile publice datorita amplsamentului
2.pret mai mic atat la achizitie cat si intretinere
3.posibilitatea de a-l amenaja dupa propriile mele gusturi
Cristian Nedelcu la 23 Martie 2011, ora 16:30
cu beton 500 si 600 a lucrat numai ceausescu mai ales dupa 1977 ,asa ca nu mai duce-ti oameni in confuzie cu interesele de azi ale multor intreprinzatori sus pusi ce fac apartamente si blocuri cu 3,5,sau 8 muncitori si castiga milioane de euro,iar lucrarile si materialele sunt din cele mai execrabile posibile via china si betonul vb unui prieten intinde mai bine margarina pe paine sa ajunga la toata lumea
asa ca lasati-ma cu reclama la blocurile noi???
Marc la 23 Martie 2011, ora 16:45
Normal ca bloc vechi e mult mai de calitate decat cele noi.Am facut gaura la cineva-n perete si a picat o gramada de tencuiala deoarece nu era pus acolo BCA deloc :).Asa ca .......vai si amar de astea noi.
Grecu Elena la 23 Martie 2011, ora 19:20
Am vazut si eu de curand cateva apartamente in blocuri noi si am ajuns la urmatoarea concluzie: apartamentele cu un pret mai accesibil (80000/100000 euro) sunt foarte mici sub aspectul spatiului (cel mai mare dormitor avea in jur de 13 m2) si lasa de dorit si la capitolul structura si finisaje, iar ceea ce mi-a inspirat incredere si mi-a schimbat cu adevarat viziunea despre statul la bloc era undeva de la 186000 euro. Mentionez ca ma interesa un apartament de 3 camere.
Deci ce pot sa mai spun in aceste conditii. Probabil apratament in bloc vechi.
Gavril� Daniel Iuliu la 23 Martie 2011, ora 19:25
am ales un bloc vechi ( 1971) dar cel putin am incredere in ce s-a facut inainte ....uitati-va si dvs. la ce hal de materiale se comercializeaza in prezent ..ciment slab , sfaramicios , fier beton pe care-l poti indoi cu mainile ..atentie...cu mainile ....totul este o spoiala ..se aplica din plin principiul ,,pe afara-i vopsit gardu ..inauntru-i leopardu "
cu alte cuvinte nu conteaza decat profitul firmelor de constructii si a tot felul de intermediari ( speculanti ) in speta fiind vorba de tot felul de agentii imobiliare .
de curiozitate ...incercati sa bateti un cui in perete intr-un bloc din 1971 de exemplu si intr-unul din zilele noastre si o sa va convingeti ...la astea noi parca intra in branza.
in ce priveste pretul hai sa nu mai fim o tara de fraieri si sa imbogatim instantaneu toti golanii imobiliari ...noi ne inglodam in datorii pe 30 de ani evident cu,, ajutorul" bancilor iar smecherii stau in huzur pe coasta de azur pe banii fraierilor ...ce mai tura vura ..pretul real al caselor si noi si vechi este supraestimat in mod voit ...pretul adevarat este undeva sub jumatatea celor afisate ..restul este golaneala .
Ion De La Tara la 23 Martie 2011, ora 20:05
Fratilor, nu va lasati pacaliti - nu mai expun avantaje-dezavantaje apartamente vechi/noi, au facut-o foarte bine cititorii anteriori, ca om care a lucrat ani de zile in constructii, atat afara cat si in tara, dar am si o mica (si nefericita experienta la o agentie imobiliara, de doua luni) va pot spune ca avantajele apartamentelor mari sunt mai mari, cu mult, decat ale celor noi. Smecherii astia din articol vor doar sa manipuleze piata sa vanda miile de apartamente noi ale dezvoltatorilor (speculantilor) care zac de ani de zile in lanul de porumb. Un om cu cap va alege cea mai buna varianta pentru el, iar in 80% din cazuri este apartamentul vechi.
la 24 Martie 2011, ora 00:21
ap in bloc vechi,sunt mult mai bine construite,si as cumpara in centru,sau o zona frumoasa cu parc.Blocurile noi sunt inghesuite,in zone departate,alteori 2,3 blocuri intr-o mare de case tiganesti,exclus.In plus,la un cutremur ca in Japonia,cele noi se vor darama mai usor decat cele vechi.Ca sa merite,blocurile noi ar trebui construite dupa metodele cele mai noi,cu materialele cele mai bune,si cu un design mai interesant.Poate ar trebui sa invete de la japonezi cum se fac cladiri frumoase si care nu cad la cutremure de peste7.Acolo structura blocului e metalica si peretii din materiale usoare,bune izolatore,cu fatade din Al sau materale compozite ft estetice,cladirea in ansamblul ei e flexibila si rezistenta. Ca sa nu mai spun de spatiile auxiliare:intr-un bloc civilizat,parterul se sacrifica pt parcare de masini,biciclete,administratie,chiar pt o intrare frumoasa,spatioasa.Blocurile noi de la noi nu au nimic in comun cu cerintele moderne,sunt la nivel de locuinte sociale.
Wizzard la 24 Martie 2011, ora 09:11
@Condurache George-Cristian - pai daca gandesti asa, prietene, ai toate sansele sa fii victima sigura, cum vine asta "ca doar tre sa manance si nenea ala de lucreaza o bucata de paine", ai impresia cumva ca aia fac voluntariat? Cu d-astia ca tine nici nu trebuie sa te mai miri de ce sunt cum sunt majoritatea blocurilor noi.
Dalcaran Silviu la 24 Martie 2011, ora 18:58
Buna ziua ,
Domnilor eu cred ca acesta dezbatere este bine venita,iar aceste puncte de vedere sunt foarte bine fondate de ambele tabere.Cu speranta ca cei din tabara pro ap. noi, sa nu fi fost vanzatori in piata imbiliara cu interese ascunse.
In primul rand ar fi bine sa stim din ce punct de vedere privim cumpararea unui ap de bloc:
-o investitie pe termen lung care sa se recupereze?
-un moft,fizta.
-sau loc de prezentare a unei firme.
Pentru o firma care nu este interesata de spatiul construit si cel util, nu este o problema.Dar nu inteleg cum la cumpararea ap nou , ti se spune ,,da aveti spatii comune 15mp."Adica poate pune firma secretara pe holul comun al blocului nou construit?
Moft sau neaparat intr-o anumita zona,da pentru apartamentele mici inguste fara cada ,cu pereti de gips carton prin care se aud gemetele vecinilor sau daca nu, ale viitorilor propietari care probeaza locuinta.Adevarat este ca ai parcare si paza permanenta,gradinar femei de serviciu si usi cu cartela pe langa care sa ramai afara.Dar si intretinerea imobilului te face sa plangi cand vine dar nu de bucurie.
1977 sau japonia de curand ma intreb daca bancile care investesc in aceste noi constructii ii pot despagubi pe noi locatarii ai imobilelor din apartamentele construite in caz de un cutremur.
Eu cred ca este castigator detasat in cresterea pretului pe piata imobiliara ap de la blocurile vechi care acum primesc si izolare termica.iar cu putin noroc de un vecin care nu poate achita banca. Poti avea un spatiu destul de generos si ieftin.


Silviu

  Inapoi la articolul DEZBATERE: Cumperi un apartament nou sau unul vechi?

Setari Cookie-uri