Comentarii pe articolul UN LEU TOT MAI PUTERNIC: 4,1 lei/euro. Unde vedeti cursul de schimb?


Leul puternic, cine profita ?

Nicolae Valentin la 24 Martie 2011, ora 15:38
Corect ar fi titlul - unde vedeti cursul leului in preajma alegerilor si dupa ele.
Dumitru Maria la 24 Martie 2011, ora 16:12
1) Probabil BNR are anumite ratiuni de natura externa care o face sa intervina pe piata pentru aprecierea leului. Acest lucru nu-l pot comenta

2) Ceea ce pot comenta este ca aprecierea leului (sub pretextul " tinerii in frau a inflatiei" este daunator economiei nationale pe termen mediu si lung. Exporturile sunt aproape blocate. Importurile au luat avant, facand orice produs romanesc nerentabil. Din pacate chiar cu acest curs, preturile din marile magazine (90% din import) cresc si nu scad cat despre calitatile lor, nici nu mai are rost sa comentez. Deci populatia nu este nici macar ajutata cu aceasta facilitate.
O depreciere semnificativa a leului ar duce pe termen scurt la o lipsa a unor produse din import (inclusiv alimentare), dar ar creste exporturile si dorinta populatiei rurale de a face intr-adevar productie, care in lipsa produselor de import absolut neecologice, s-ar vinde foarte bine si apoi la faza urmatoare de reunificarea suprafetelor agricole pentru productie agricola de tip industrial.

Ec.Ariadna Dumitru
Dumitrache Viorel Adrian la 24 Martie 2011, ora 17:33
Subscriu punctului 2.
In ceea ce priveste punctul 1, ati uitat sa ne spuneti de ce nu puteti comenta "ratiunile de natura externa". Macar o idee privind originea acestor ratiuni...
la 25 Martie 2011, ora 08:57
Cresterea leului este un lucru pozitiv, doar la prima vedere, pentru cei care au de platit credite in euro, dar daca leul va incepe sa scada, atunci automat se vor scumpi toate.

  Inapoi la articolul UN LEU TOT MAI PUTERNIC: 4,1 lei/euro. Unde vedeti cursul de schimb?

Setari Cookie-uri