Comentarii pe articolul Cutremur si ALERTA de tsunami la cateva ore dupa ce Japonia anuntase un program de 12 mld. $


fisiunea/fuziunea barelor de combustibil

Voicu Gabriel la 7 Aprilie 2011, ora 19:40
De cand a avut loc cutremurul asta catastrofal din Japonia, toti ziaristii fac o confuzie majora: ca deoarece core-ul nu a mai fost racit a inceput procesul de fuziune sau fisiune a barelor de combustibil.
Mai oameni buni, nu mai fiti asa caposi si incercati sa cititi putina fizica (aceea de liceu, clasele 11-12)!
O centrala nucleara, indiferent de tip (RBMK-adica CERNOBAL,PWR, BWR - adica Fukushima , PHWR - adica CERNAVODA, etc) se bazeaza tocmai pe initierea si controlarea procesului de FISIUNE! e clar?
In ultima vreme au fost o multime de articole ale unor ziaristi cu putina pregatire in spate care au tot balmajit despre "FUZIUNEA" core-ului sau core-urilor de la Fukushima. Pai mai baieti, google translate traduce fuziune tot prin fuziune, numai ca asta se refera la TOPIREA nucleului/barelor de combustibil!
In acest articol, domnul ziarist o zbarceste si mai rau, inlocuind probabil termenul "FUZIUNE", cu cel de "FISIUNE"
E tot gresit domnule! este vorba despre "TOPIRE", CAZ IN CARE ACEL AMESTEC DE METALE GRELE PLUS ELEMENTELE METALICE DIN CARE ESTE CONSTRUIT ACEL MIEZ SE TOPESC SI NU MAI POT FI RACITE! AIA E BUBA MAI FRATILOR! Ca fisiunea incepuse de vreo 30 de ani acolo, cand au inceput sa produca energie!
Se vede ca degeaba cititorii instruiti va tot atrag atentia ca nu va informati inainte de a va depana balivernele! Aveti putin respect fata de cititori, daca voi ziaristii nu pricepeti o iota din ceea ce vrajiti in articol, nu inseamna ca nimeni nu stie! Nu va cere nimeni sa le stiti pe toate, dar cautati naiba pe wikipedia daca nu intelegeti ceva! Este si in limba romana!
Vasilca Dana Delia la 8 Aprilie 2011, ora 07:50
corect cumentariul
D Mihaitza la 10 Aprilie 2011, ora 13:30
acuma, ca este vorba trebuie construita o a doua centrala atomoelectrica la Romania;
capetele destepte o sa zica asa ,ca o centrala trebuie amplasata in centrul de greutate al consumului, adica mai pe romaneste spus, trebuie raspandite cat mai uniform pe teritoriul tarii, si cat mai aproape de centrele populate, fiindca acolo se concentreaza consumul;

apoi, ganditi-va si dv:
-una la Kozlodui, una la Belene una la Cernavoda, si mai trebuie una mai in centrul tarii ca sa obtinem triunghiul ( adica patratul) Bermudelor pe uscat;
-va uram doctorat magna cum laude

  Inapoi la articolul Cutremur si ALERTA de tsunami la cateva ore dupa ce Japonia anuntase un program de 12 mld. $

Setari Cookie-uri