Comentarii pe articolul Clasamentul bancilor cu cele mai spectaculoase cresteri de active


Profit Piraeus Bank

Petrescu Nicolae la 3 Iulie 2008, ora 09:34
Profit Piraeus Bank
Bineinteles ca a crescut profitul bancii piraeus bank, anul trecut in octombrie am luat un credit de la ei pe 7 ani si am facut greseala sa optez pentru dobanda variabila . De la o rata lunara initiala de 496 lei platesc in prezent o rata lunara de 650 lei . Explicatia lor este ca dobanda se calculeaza in fiecare luna in functie de nivelul ratei dobanzii de referinta a bnr . Asadar profitul bancilor nu depinde neaparat de profitabilitatea investitiilor proprii ci este ajutat foarte mult de bnr prin dobanda pe care o aplica . Masurile care se anunta ca vor fi luate de guvern astfel incat sa oblige bancile sa practice o dobanda fixa sunt binevenite dar ar fi bine sa se aplice si pentru creditele deja contractate , diferentele de rata cu care ne confruntam de la luna la luna sunt foarte mari si este posibil ca bancile sa nu-si mai recupereze banii, populatia ajungand in incapacitate de plata .
Krainik Stefan-Anton la 3 Iulie 2008, ora 16:37
Bineinteles, cresterea se datoreaza si modului de a trata, pe cei care intarzie la plata ratelor lunare......
dupa o zi de intarziere, deja incep, cu telefoanele,[la toate numerele de telefoane, date de client], unde suna cu numarul ascuns......
Cunostinta mea, a patit cu ei, si mai rau.....
Neputand contacta la numarul dat de el....un zelos angajat, de la banca respectiva, a cautat un numar de telefon fix de Romtelecom, din cartea de telefoane, dupa adresa, apeland la vecinul respectiv, si cerandu-i ca sa transmita respectivului ca a intarziat la plata ratei....
Cand a sesizat, la banca Piraeus, ca asemenea demersuri, NU !!!....sant stipulate in contractul de creditare, respectivul si zelosul angajat, i-a raspuns ca ...ba da....au dreptul la orice mijloc de recuperare a datoriilor...
Pai daca asta nu se cheama, HARTUIRE......atunci cum?
NU ESTE DE MIRARE CA LE-A CRESCUT .....GULERUL !!!!!
Finichiu Claudia la 3 Iulie 2008, ora 21:39
Imi pare rau sa va dezamagesc, dar la Piraeus dobanzile sunt doar variabile nu si fixe. Nu cred k angajatii bancii nu v-au expus si faptul ca dobanda este variabila si nu ati luat cunostiinta de cauza, stimate domn!
Niculina Dumitru la 3 Iulie 2008, ora 22:31
Normal ca cineva plateste publicitatea asta.
Serban Corneliu Nistor la 3 Iulie 2008, ora 23:22
Si tu Krainik, daca ai imprumuta cuiva bani si nu ii primesti inapoi conform discutiei cu "debitorul" incepi sa-l "hartuiesti" pe respectivul, sau ma insel? Or poate i-ai multumi ca te-a scapat de bani? Bancile nu sunt societati de binefacere!!! Multi nu citesc contractul de credit, toata lumea se uita la dobanda, asa au aparut credite care iti iau ochii cu dobanda in primele 6 luni, credite in CHF sau yeni. Cand am fost la CEC Bank si am cerut conditiile de creditare mi s-au pus la dispozitie comisioanele si dobanzile, am spus ca vreau sa citesc contractul, dar mi s-a spus ca nu e nevoie, ca il voi semna cand mi se va aproba creditul. Am insistat. L-am citit. Banca avea dreptul sa mareasca dobanda CONFORM REGULAMENTULUI EI INTERN, avea dreptul SA MODIFICE ATAT COMISIOANELE sa bage si sa scoata comisioane adica, CAT SI CUANTUMUL ACESTORA, CONFORM CU REGULAMENTELE INTERNE ALE BANCII (nu relativ la bubor, euribor si alte alea, ci cum "vrea muschiu' lor". Mai mult, modificarea contractului se afiseaza la banca - se exclud astfel modalitatile moderne de plata, gen plata din cardul de salarii in baza unei conventii cu banca: riscul e evident. Daca nu sunt de acord cu modificarile facute la contract - am 30 de zile de la data modificarii sa restitui banii, dar in conditiile contractuale, adica platind si comision de rambursare anticipata!!! NORMAL CA AM FUGIT DE EI! Dar am citit inainte ce urma sa semnez.
Oprea Gheorghe la 4 Iulie 2008, ora 14:23
Este bine de luat aminte ce spune Dl. Serban. Noi in general suntem sresati pentru obtinerea creditului , fara a mai acorda importanta clauzelor contractuale, care de multe ori, daca nu ceri explicatii concrete, risti sa te trezesti cu cresterea dobanzii, cu tot felul de comisioane de administrare si datorita unui paragraf minuscul in care se precizeaza ca "banca isi rezerva dreptul sa produca modificari fara a anunta clientul" pe care il eludam cand citim contractul, face sa te trezesti "rau platnic" si bagat in baza de date ce iti interzice sa mai obtii credite. Sa vedem daca se va hotari, ca bancile sa practice dobanzile la vedere si sa fie primele discutate inainte de a semna contractul daca accept sau nu creditul. Sunt curios ce vor face bancile cu creditele imobiliare, cand populatia contractanta nu va mai putea rambursa creditele. Ce vor face cu atatea case care nu pot fi cumparate datorita preturilor exorbitante si a dobanzilor la credite, care de care mai "hotesc" intocmit. Vor da faliment pe banda rulanta, sau le vor valorifica sub pretul de constructie. Toata lumea bancara si societatile imobiliare, exploateaza acum pe snobii care platesc oricat atat comisioane cat si dobanzi (la unii care au facut banii "usor" nici nu conteaza), dar ce faci cu marea masa care din necesitate (n-au un acoperis deasupra capului) contracteaza credite, insa in curand vor ajunge in imposibilitate de plata? Nu mai exista masura, nu mai exista bun simt.!! Sa ne dea Dumnezeu sanatate sa vedem "spectacolul"!
Georgiana Uhgureanu la 8 Iulie 2008, ora 09:28
Cam asta s-a intamplat in cazul crizei Asiatice, Dle Oprea, cand bancile au devenit agentii imobiliare. Sa speram ca am evoluat macar cat de cat fata de acea perioada a anilor '97. Totusi, de asta se mareste acuma dobanda de referinta, pentru a incetini procesul de creditare. Din pacate marea majoritate apeleaza intr-o maniera defectuoasa la credite, fara a constientiza importanta unui asemenea demers si implicatiile sale. Un bun profesor universitar ne atragea atentia ca un credit imobiliar creaza o mai stransa legatura intre sot si sotie, decat certificatul de casatorie in sine. Nu de alta, dar daca te trezesti singur cu o rata exorbitanta lunara...
Noni la 10 Iulie 2008, ora 21:21
Sa inteleg ca nu trebuie sa ma leg la cap cu cei de la Pireus?
Tocmai ma gindeam sa fac un credit la ei in CHF dar observ ca apar modificari majore la calculul ratelor.
Astept un sfat de la cine are mai multe info despre aceasta banca.
Iacob Marian la 11 Iulie 2008, ora 19:40
Nu face prostia sa iei credit de la aceasta non banca.
Cunosc pe cineva care are mari probl cu o firma de recuperari din cauza ca a intarziat cateva zile cu o rata.
Chiar si la 2 sapt de la achitarea ratei debitul nu era stins iar firma aceea il tot hartuia pe acest client al lor.
Eu am un credit la bcr si nu am probl cu ei.
Nicoleta Grigoriu la 15 Iulie 2008, ora 09:47
Sa nu creada nimeni vreodata ca exista pe lumea asta vreo institutie bancara sau non bancara care acorda credite fara sa castige in urma acestuia.Poate sa fie dobanda fixa sau variabila ,imobiliar sau ipotecar cu dob doar de 6%(cea la vedere) sau de care vreti voi,ideea este ca la oricare din acestea costurile sunt mari si toata lumea se bucura in momentul obtinerii creditului,dupa care incep nemultumirile!!!!!
In momentul in care doriti sa luati un credit tr sa fiti constient ca acesta COSTA,sa nu va sperie nici dobanda nici comisioanele,faceti un studiu de piata si o sa va dati seama ca sunt cam la fel(ori platesti acum ,ori peste 2 ,3 ani cand incepe sa varieze dobanda).
Sfatul meu este sa va ganditi serios daca chiar aveti nevoie de bani sau vreti sa va faceti un moft.Daca nevoia este mare ........platiti.

Suster Lucian la 16 Iulie 2008, ora 11:21
Duceti-va la HVB - banca pentru locuinte. Este singura banca cu dobanda fixa si garantata !!!
Si mai e si specializata numai pe domeniu locativ.
Eu sunt foarte multumit de ei si am siguranta ca nu imi modifica dobanzile si am si numai un comision anual de 24 de roni.
Razvan la 17 Iulie 2008, ora 19:03
Oameni buni....
Sa ne intelegem. Vad aici o groaza de oameni derutati! Nu exista o banca optima pentru orice nevoie. Daca vreti masina, una din ele are cea mai buna alternativa; daca vreti casa, alta are cea mai buna oferta. Nu este una care sa le aiba pe toate. Acum, diferenta este de conditiile in care se face creditarea si de STELUTELE DIN CONTRACT. Acolo trebuie privit cu mare grija. Bancile au un staff care se ocupa cu evaluarea riscurilor de acordare a unui credit si merg pana la a verifica firmele angajatoare si a cere informatii absurde (CNP AL BUNICILOR CREDITORULUI etc). Apoi "stelutele" din subsolul paginii "fac toti banii". Acolo sunt ascunsi marii "balauri": dobanzi variabile, dobanzi mai mici decat cele ale BNR in primul an de creditare si care explodeaza incepand cu al doilea an, comisioane variabile etc. Asa ca...ATENTIE LA NEATENTIE. Asta, asa...pe scurt.

  Inapoi la articolul Clasamentul bancilor cu cele mai spectaculoase cresteri de active

Setari Cookie-uri