Comentarii pe articolul Reforma sistemului sanitar: Cat de necesara este desfiintarea spitalelor?


reforma in sanatate

la 20 Aprilie 2011, ora 09:11
Nu lucrez in sistem,dar urmarind toata lupta pt aceasta reforma in sanatate,consider ca desfiintarea unor spitale,dar mai ales micsorarea nr.de paturi trebuia f. bine analizata.Nu s-a tinut seama de starea de sanatate a romanilor...Sunt de acord ca tb o reforma in sanatate,mai ales spitalele contaminate deja ,care duc la imbolnavirea pacientilor,uneori iremediabila.Dar asi dori sa stiu daca s-au luat masuri pt acei medici care aveau in liste oameni decedati,dar pt care primeau subventii,dar si pt cei care emiteau retete pt pacienti imaginari si fraudau cu buna stiinta bugetul de sanatate.Politica producatorilor de medicamente si impunerea acelora mai scumpe pt asi mari veniturile este luata in vizor???Se poate stopa aceasta anormalitate???Dupa cum se recunoaste deja implementarea masurilor de reforma s-a facut gresit pt ca n-a inlocuit spitalul cu altceva si mai ales nu s-a urmarit infaptuirea indicatiilor inainte de termenul 1 aprilie.Sper sa nu se renunte la lupta ,ca sa se stopeze frauda in sanatate ,iar spitalele sa fie performante,chiar si private...Cred ca asta se urmareste...David G.
P. M. la 20 Aprilie 2011, ora 12:56
E usor sa distrugi ceea ce exista deja ... este mai greu sa incerci sa profesionalizezi si sa eficientizezi serviciile respective!

Insa cum poti ignora tendintele socio-demografice din tara, care indica o cerere in crestere pentru servicii medicale (de calitate) ?!?

Polena Mariana la 21 Aprilie 2011, ora 13:41
Asa zisa reforma a sistemului sanitar la noi nu este decat in mintea acestor guvernanti corupti, pe care nu-i doare nici cat negru sub unghie de soarta omului de rand pe care-l jecmanesc sub toate formele. Nu-i intereseaza ca din ce in ce mai multi oameni se imbolnavesc, in mare parte datorita si conditiilor de mediu, stresului, reducerii mijloacelor de trai de zi cu zi. In mintea acestor guvernanti nu sunt decat statistici, procente care nu au nici o legatura cu realitatea. Natalitatea in scadere, mortalitatea in crestere este o realitate pe care o ignora cu buna stiinta. Gaselnita asta cu caminele de batrani este o minciuna; si acolo batranii ca sa fie primiti trebuie sa aiba o pensie destul de maricica.

  Inapoi la articolul Reforma sistemului sanitar: Cat de necesara este desfiintarea spitalelor?

Setari Cookie-uri