Comentarii pe articolul De ce nu merg fondurile europene? Angajatii "RUP POARTA" la 16:30 din cauza salariilor


Cum poate 75% deveni la loc 100% ?

Lascu Catalin la 28 Aprilie 2011, ora 12:57
Exista o solutie destul de simpla, relativ normala intr-o companie privata, greu de conceput intr-una dominata de "dinozauri" incremeniti in proiect, la propriu si la figurat: trimiteti acasa intr-un interval relevant de scurt ca sa fie si eficienta actiunea, sa zicem 2 luni, toti acesti functionari lenesi si "demotivati", inclusiv pe purtatorii lor de cuvant, pentru lipsa de performanta, pentru rea vointa in exercitarea atributiunilor si pentru nerespectarea cerintelor postului.

Angajati imediat in locul lor absolventi de facultate, someri, cu putere de munca, cu idei noi, cu entuziasm, si dati-le acel salariu de 75% demotivant pentru astia de acum, pentru acei tineri va insemna dintr-o data un mare si motivant 100%.

O astfel de actiune , ar putea impulsiona rapid si ideea normala de performanta cu care astia nu sunt obisnuiti si nici nu vor fi vreodata, dar si rezolvarea problemei accesarii de fonduri.

Ionescu la 28 Aprilie 2011, ora 13:46
Bati campii monser! Precum vad cred ca nu ai lucrat in viata ta la un proiect altfel ai fi stiut ca este un domeniu destul de dificil si care presupune cunostinte vaste in multe domenii. Lasa-ma sa raspund punctual afirmatiilor tale:
1) Este foarte greu de angajat personal daca nu imposibil din cauza politicii impuse de guvern - angajari 0.
2) Sa presupunem ca esti var cu ministrul si iti aproba suplimentare de posturi. Sa presupunem ca nu vrei sa angajezi pe pile. Spune-mi unde gasesti angajati capabili ca din prima zi sa le pui in brate 20 - 25 de proiecte strategice insumand 60 - 100 mil Euro. Angajati care sa aiba cunostinte complexe de legislatia muncii, financiar - contabile, tehnice, managementul ciclului de proiect, (monitorizare, evaluare, implementare) si care sa accepte uriasa suma de 1200 - 1800 lei pe luna.
Daca tot facem comparatia cu privatul sunt convins ca orice privat responsabil ar incredinta o afacere de 100 mil euro unui somer fara cunostinte pe care l-ar plati in medie 1500 lei.
3) Politica guvernului de personal este una haotica in acest sens au fost taiate chiar posturile din aceste institutii - deci pentru 20 de proiecte strategice mai este un singur angajat si nu 2 ca inainte.
4) Cei putini care au ramas pleaca in draci, pentru informatia ta, te anunt ca mai toti angajatii din departamentele "grele" stau cu bagajele la usa. Astfel daca vei avea vreodata curiozitatea sa te uiti pe o statistica vei vedea ca angajatorii pe fonduri au cea mai mare fluctuatie de personal. Cred ca un angajat privat ar fi ingrozit ca in 3 luni sa-i plece 20 % din angajatii capabili.
5) Pentru ca esti un platitor la bugetul de stat responsabil imi fac datoria sa te anunt ca muncesc in fiecare zi peste program iar de Pasti am muncit 7 ore numai ca sa reusesc sa tin proiectele din portofoliul meu sub control...insa in curand ne vom bloca pur si simplu din cauza lipsei de personal si a angajatilor adusi pe usa din dos sau pe cinstite dar habarnisti.
6) mai sunt multe alte cauze dar nu am timp acum ....
Lascu Catalin la 28 Aprilie 2011, ora 15:00
Stimate monser bugetar, intamplator am si ceva idee, chiar din interior, despre cum functioneaza procesul si despre barierele artificiale ridicate de functionarii "competenti" in calea aprobarii unui proiect de fonduri europene. Si mai inteleg si diferenta dintre o gandire clasica "in-the-box" fata de una "out-of -the-box".

Daca mai citesti o data propunerea, care este scrisa intr-un registru ironic ce-i drept, dar doar pana la un punct, si daca iti recitesti cu atentie propriile pareri asupra cauzelor, s-ar putea sa constati ca cele doua puncte de vedere, desi par radical diferite, in fapt arata cu degetul spre aceeasi cauza generala: atitudinea "intai salariul si alta data rezultatele", si confirmat de matale, haosul iresponsabil din institutiile de stat, provocat de amatorism imperecheat cu nepotism . Prin purtator de cuvant nu l-am numit neaparat pe junele care se vaicareste in articol, ci pe responsabilul generic din guvern care imi mananca mie de pomana impozitul platit responsabil, intretinand cu incompetenta haosul

Punctul matale 2) are aceeasi solutie simpla- schimbarea la fata - aceasta incluzand si angajarea pe posturile cheie, alea de care zici ca ar cere competenta, a unor oameni din privat care mananca notiunile respective la micul dejun, nu doar pe hartie. Doar (de) pe hartie sau poate ceva mai mult de atat, le cunosc absolventii de care ziceam, dar care ar avea in plus ceea ce face diferenta: o attudine corespunzatoare. Este adevarat ca oameni adusi din privat nu pot fi remunerati , de acord, dar asta ne intoarce la punctul 3), care ar trebui sa includa si criterii corecte pe baza de performanta = proiecte admise, adica zero bonus pentru proiecte procesate dar nefinalizate.

Dar comentariul meu n-a fost provocat in primul rand de incompetenta acelora, ci de continutul articolului, adica de atitudinea respectivilor, de neimaginat in mediul privat.

O solutie si mai simpla, pur teoretica, ar fi scoaterea completa a institutiei / institutiilor respective de sub obladuirea nefasta a guvernantilor si controlarea procesului direct de catre institutiile UE...zic teoretica, dar am o presimtire ca o sa se si intample , deoarece UE a devenit foarte preocupata in general de nivelul redus de absorbtie a fondurilor alocate, si respectiv de stagnarea proiectelor, nu numai in Romania.

  Inapoi la articolul De ce nu merg fondurile europene? Angajatii "RUP POARTA" la 16:30 din cauza salariilor

Setari Cookie-uri