Comentarii pe articolul REPORTAJ - Cum simt criza miile de comercianti din Dragonul Rosu: E dezastru!


Turism infloritor cu oameni de turism saraci?!

Codrut Damian la 28 Aprilie 2011, ora 17:01
Cum putem sa realizam turism infloritor cu oameni carora nu li se platesc ore suplimentare, cu oameni ce nu au avut in viata lor parte de un training ori team building?
Cum sa putem rezista noi cei cativa care punem suflet in afecerea ce se numeste ospitalitate cand nu suntem stimulati sa fim mai buni iar afacerile se fac doar pentru a-si umple buzunarele patronii?
POate fi cheltuiala cu forta de munca atat de mare incat sa nu te gandesti deloc la a investi in oameni prin salarii mai bune, in concordanta cu timpul lucrat?!
In foarte multe cazuri industria turismului este dependenta de sezonalitate - stim si noi angajatii asta, insa patronii isi amintesc doar iarna cand intrarile fluxurile de turisti scad si atunci iti "scot ochii" ca te tin iarna la caldura...NU E ADEVARAT! Muncim vara cu varf si indesat de multe ori pana la 18 ore in continuu apoi tb sa fim zambitori, amabili disponibili si dispusi in acelas timp la efort fizic si chiar intelectual desi patronii considera ca noi tb sa muncim nu sa gandim.
Facem facultati ( e foarte adevarat ca si acestea intr-o mare proportie nu ne pregatesc pentru a ne integra unui sistem in care munca fizica conteaza mai mult decat intelectul) vrem sa fim mai buni, visam la cursuri postuniversitare sau mastreate in Turism - la ce bun? Sa vin in acelasi hotel in care ma plateste cu 1100 lei net pentru un nr de multe ori dublu de ore in care sunt la servici?!
Poate fi un cerc vicios - ei se fac ca ne platesc noi ne facem ca muncim...
As fi foarte curios sa vad o radiografie a hotelariei romanesti din prisma angajatului. Eu privesc hotelaria ca o piesa de teatru, iubesc sa practic aceasta meserie ce se numeste Ospitalitate insa foarte multi au prostituat domeniul. Astept cu interes un semn din partea dumneavoastra si sper sa gasiti cati mai multi oameni calificati (unii chiar overqualified) si nemultumiti in acelasi timp care pratica aceasta meserie si sa isi exprime sub incidenta anonimatului opiniile.

  Inapoi la articolul REPORTAJ - Cum simt criza miile de comercianti din Dragonul Rosu: E dezastru!

Setari Cookie-uri