Comentarii pe articolul Seful SRI: Economia neagra s-a redus cu 10% in ultimii doi ani


Evaziunea fiscala

Andreea Simona Cotofana la 22 Mai 2011, ora 19:09
Evaziunea fiscala, in Romania, este unul dintre fenomenele economico-sociale, care perturba cel mai des in zilele noastre buna functionare a sistemului nostru politic, caruia de altfel ca orice stat ce apartine Uniunii Europene, ar trebui sa-i oferim maxima importanta neconcordanta dintre programele guvernamentale (justitie, economie, administratie publica, turism, agricultura, educatie si mediu), duce catre consecinte nefaste atat ale omului de rand, cat si ale intregului sistem politic global.
Paradoxul dintre evaziune fiscala si gestiune fiscala, care s-a creeat prin asa numita "munca la negru", se remarca cam in toate companiile, administrate fie de statul roman, fie administrate privat. Daca, cineva ar trebui, sa aplice masuri drastice, in favoarea reglementarii evaziunii fiscale, cu siguranta, destructurarea ar trebui sa porneasca de la sursa, (Parlament), prin reformarea statului, constituind un nou sistem politic, structurat sistematic, fiecare persoana aflata la conducere, ar trebui sa aiva, ca principiu, in vedere, ca orice lege ori articol nou introdus in Constitutie, functioneaza, pe baza legii consecintelor, ce are doua mari principii de functionare: cauza si efect. Facandu-se o analiza economica, la nivel national, Romania, este si ea o tara nereglementata din punct de vedere legal, deoarece rezultatul aplicarii legilor in vigoare intarzie sa apara. Din punct de vedere al corectitudinii si al masurilor care sunt luate, in privinta reducerii evaziunii fiscale, putem spune ca "Romania este inca un copacel", care poate fi schimbat radical in viitorii ani, prin obligarea atat a cetatenilor de rand, cat si a organelor interne ce administreaza statul, sa respecte legea si sa o aplice ori de cate ori este nevoie pentru a propulsa patria catre un trai decent si linistit. La baza functionarii unui bun motor economic statul are 3 piloni de baza intre care se creeaza o simbioza: microeconomie, mezoeconomie si macroeconomie. Pentru o reformare sistematica statul, ar trebui, sa analizeze in primul rand impactul pe care-l are microeconomia, prin cele 7 Ministere principale, analiza facandu-se drastic, prin cercetare, din perspectiva analizarii necesitatilor, urmarind standardul actual in care se incadreaza statul si comparandul cu standardul la care ar trebui sa ajunga. Pentru ca acesta analiza la nivelul microeconomic, sa aiva impact in macroeconomie, trebuie sa se tina cont de metoda balantiera, "IN PUT - OUT PUT" ,utilizanduse atunci cand este nevoie de cele 4 relatii matematice de baza.
Dar, respectand principiul consecintelor, aceasta metoda fiind urmata de metoda substituirii in lant, ce se actualizeaza in functie de raportprodus. Aceste analize pot fi aplicate tinandu-se cont de urmatoarele principii de baza prin care s-au dezvoltat cele 7 ministere: izvorul actiunii lor; natura lor socio-economica cu efectele benefice si negative aduse societatii (impactul lor); dependenta sau simbioza prin care s-a propulsat; modul in care s-a actionat.
Acestea fiind componente ale analizei preistorice , urmand sa se faca apoi o analiza de actualitate, cu un proiect prin care sa creeze atat noi locuri de munca cat sa si implice prin programele extrascolare, elevii, acestea realizanduse pe structuri distributive regionale, aici intervenind creativitatea infantila si adaptata necesitatilor fortelor tinere de munca. Pe sectorul transporturilor sa se ocupe de reabilitarea drumurilor principale pentru a putea creea o accesibilitate , mult mai usoara intre punctele ce formeaza cele 7 institutii reprezentative, ce sunt conduse de liderii din minister, totodata aplicarea unei legii drastice, in privinta protejarii mediului inconjurator, prin sanctionarea oamenilor si alertand mass-media, urmand ca populatia sa constientizeze, ce importanta are sa protejam tot ce se afla in jurul nostru, legile fiind aplicabile atat la omul de rand cat si oamenilor ce se situeaza pe o alta clasa sociala, asta pentru a distruge zidurile dintre cele 3 clase sociale.
Aparent totul pare a fi o evaluare fiscala, dar la baza acestei analize, sfera care influenteaza cel mai mult acest fenomen, este sfera psihologica, ce are ca tinta, schimbarea mentalitatii si introducerea unor noi standarde de viata, pe aceleasi harti natale, cu proiectii in diverse domenii, cu scopuri benefice atat sistemului politic cat si omului de rand, avand ca target un paralelism simbiotic, fiecare stat avand drept de gestionare a resurselor proprii, prin respectarea acordurilor parteneriale legale stabilite atat de Organele Ministerului cat si de privati acestea urmand sa aiva un impact micro si macroeconomic in echilibrul economiei.

  Inapoi la articolul Seful SRI: Economia neagra s-a redus cu 10% in ultimii doi ani

Setari Cookie-uri