Comentarii pe articolul Pachet de titluri de conversie in actiuni FP evaluat la 29 mil. euro


Clientelism sau incompetenta?

Branzas Corneliu la 26 Mai 2011, ora 09:05
120 milioane lei la cursul zilei! Asadar, cca 240 milioane actiuni FP, primite ptr o despagubire de cca 36 milioane euro. Cateva calcule simple:
Daca "fostul proprietar" ar fi avut ghinionul sa faca parte din primul lot de despagubiti, ar fi primit doar 148 milioane actiuni FP. Ar fi putut incasa pe ele, in functie de data valorificarii, 18-22 milioane euro (50-60% din despagubire). Rezonabil, tinand cont ca in cele mai multe cazuri beneficiarul este cel mult nepotul adevaratului proprietar, trecut demult in lumea celor drepti, sau cineva care i-a cumparat intre timp dosarul pe bani de nimic.
In schimb el este unul dintre cei norocosi, avand acum - multumita Guvernului, Parlamentului si ANRP - doua lozuri in plic, ambele castigatoare:
- daca vinde imediat actiunile, se alege cu 29 milioane euro, adica din start cu un plus de 7-11 milioane (30-50%) fata de cei din primul lot (si cu 81% din despagubire)
- iar daca are rabdare 1-2 ani, pe cand se estimeaza un curs de 0,80-0,90 lei/actiune, va putea incasa in jur de 50 milioane euro, adica 130-145% din despagubire si de 2-3 ori mai mult fata primii despagubiti.
Norocul lui, si ghinionul celor ramasi catre sfarsit care, desi s-ar fi bucurat de o parte macar din cele 92 milioane de actiuni primite cadou de "fostul proprietar", au mari sanse sa ramana cu ochii in soare.
...Este trist cand incompetenta economica si smecheria politica dau nastere unor legi eronate, dar a persevera in aplicarea acestor legi, fara a le amenda, chiar si atunci cand efectele negative devin strigatoare la cer, este dureros si revoltator.

  Inapoi la articolul Pachet de titluri de conversie in actiuni FP evaluat la 29 mil. euro

Setari Cookie-uri