Comentarii pe articolul Caricatura animata: Cat mai valoreaza Leul?


Virtejul

Hotea Ioan la 30 Mai 2011, ora 20:01
Dupa '89 Romania a intrat intr-un virtej care s-a domolit in jurul anului 2000. In acesta perioada PIBul ascazut cu cca 18%, iar masa monetara a crescut de cca 600 de ori. Ca sa se poata cumpara produsele existente era nevoie de bani. Si bani, slava Domnului... s-au gasit. Dar s-a ajuns in situatia de acum, in care salariul mediu net este de cca 1400 de lei, fata de cca 3200 lei in '89, in timp ce preturile sunt mult, mult mai mari decit in '89. Cred ca n-am gresit mult cifrele.

Un aport insemnat la acesta situatie l-a avut, fara indoiala, dl Isarescu. Dinsul se ascunde in spatele cortinei, dar asta e. Din postul important pe care-l detine in structurile statale ale Romaniei, zice ca el are numai merite, iar ceilalti se fac vinovati de traiul nostru amarit. Desi se ascunde ca un soricel/popindau, noi stim ca-i acolo.

Dl Basescu n-are capacitati intelectuale si profesionale sa faca o analize micro si macroeconomice. El este un om de decizie si ia decizii sfatuit de altii. S-a vazut clar din diversele luari de cuvint ale unui si altuia ca principalul sfatuitor al Presedintelui a fost Guvernatorul. Urmare a sfaturilor acestuia s-au adoptat masurile de echilibrare a bugetului.

Nu-mi permit sa spun daca au fost sfaturi bune sau rele. Ceea ce pot sa spun este ca au fost sfaturi si masuri fortate, luate cind a ajuns cutitul la os.

Presedintele ne-a asigurat prima data cind a fost ales ca va termina cu coruptia, risipa, ca va pune stavila jafului oligarhilor. Dar, in timpul domniei sale a ajuns sa ia din salariile amaritilor, a pensionarilor, coruptia ai averile oligarhilor au inflorit. Ceea ce dovedeste ca, dupa cum a afirmat, nu i-a placut sa invete, ca-i un simplu bagabont ajuns intimplator in fruntea tarii.

Va recupera ore Presedintele nostru timpul irosit, facindu-ne, in timpul in care i-a mai ramas, sa ne schimbam impresia despre el?
la 31 Mai 2011, ora 10:04
Referitor la calitatile manageriale ale d-lui Mugur Isarescu, parerea mea este formata prin urmarirea intregului parcurs al BN de dupa revolutie.
1. Este un stangator de foloase in interesul BANCILOR, nu are nimic de oferit cetateanului, deponentului in banci;
2. Este cel mai important OPERATOR de pe piata Romaniei, de dupa 89, care a indus regresul in calitatea de muncitor al poporului roman, prin urmatoarele:
- a introdus depozitul personal cu dobanzi stimulatoare pentru deponent, lucru ce a condus la dezastrul economic, deoarece toti care detineau ceva economii, cei care lucrau in strainatate si aduceau bani frumosi in tara, IN LOC SA FIE STIMULATI SA INVESTEASCA IN dezvoltari din orice domeniu (constructii, prestari servicii, invatamant, sanatate, etc.,) au fost stimulati sa depuna banii in banci, acestia asteptand dobanzile anuale.
Dezastrul s-a resimtit imediat, deoarece a fost stimulata
- NEMUNCA
- NU AU FOST AVERTIZATI DE PERICOLUL INFLATIEI( notiune cunoscuta doar de catre specialistii in finante)
- Dobanzile au fost recuperate de la agentii economici, ale caror credite au fost impovarate cu dobanzi stabilite unilateral de catre banci, fara a se fi cerut si parerea clientului imprumutat;
- Cu buna stiinta a cceptat sa fie devalizate banci, nenorocind atatea agenti economici.
Prin urmare, nu ma consider un ANALIST ECONOMIC, dar am trait toate fazele descrise mai sus, alaturi de altii, care din nestiinta si cu marele concurs dat de salariatii bancilor, am pierdut 10 ani din viata, incercand sa revin la normal, la un nuvel de existenta modesta, CHIAR DACA MINCESC fara incetare.
Ar fi nespus de necesara si recomandata O ANALIZA TELEVIZATA, dar cu invitati care sa se ofere singuri sa poparte discutii pe aceasta tema, nu tot aceia care sunt in exercitiul functiunii pe si in interiorul ACESTUI MIRAJ, care este oferit celor ALESI a fi SALARIATI AI ORICAREI BANCI din Romania.
VORBITI CU AGENTII CARE DUC POVARA CREDITELOR, pe umerii lor. Ne-am saturat de marii specialisti!!!!!!!!!!!! care apar la televizor alaturi de d-l Vasilescu.....
Nu cred ca veti tine cont de cele scrise de mine, dar credeti-ma ca aceasta este realitatea curata, cred ca sunteti in asentimentul meu.
O zi buna, Oltea

  Inapoi la articolul Caricatura animata: Cat mai valoreaza Leul?

Setari Cookie-uri