Comentarii pe articolul Cum sa iti protejezi economiile de inflatie sau sa eviti impozitul


Doar atat ?

Furtuna Bogdan la 1 Iunie 2011, ora 15:30
De ce nu se mentioneaza si de programul BCR - Banca pentru Locuinte unde se castiga 3% de la BCR + 25% Prima de la Stat ?
Sabiescu Ana la 1 Iunie 2011, ora 17:05
Buna ziua,

Nu am mentionat de programul de economisire-creditare din cauza ca are asociata o dobanda mai mica. Este adevarat ca prima de la stat de 25% este importanta, dar conditiile sunt diferite in acel caz.
Sistemul de economisire-creditare presupune ca banii economisiti si cei luati prin credit sa fie directionati catre achizitionarea sau reabilitarea unei locuinte.
In cazul in care sumele economisite sunt retrase mai devreme de 5 ani si nu sunt utilizate pentru domeniul locativ, atunci prima de la stat trebuie sa fie returnata.

O zi buna!
Ghioc Laura la 1 Iunie 2011, ora 22:27
Mai exista si posibilitatea foarte buna de a economisi in politele unit linked, adica in unitati de fond reprezentand tot investitii in titluri de stat, obligatiuni, depozite bancare, ele fiind dublate si de protectie in caz de deces, au un randament bun, superior inflatiei (in medie cam 8,5-9%) si sunt si neimpozabile!
In euro sunt foarte bune politele index linked cu randamente minime garantate de peste 5% si care beneficiaza de asemenea de protectie in caz de deces. La fel sunt neimpozabile!
Cat despre BPL este de departe cea mai buna forma de economisire si foarte sigura avand in vedere ca e un parteneriat cu statul. Mai mult, pe langa prima de la stat si bonusul de dobanda dat de banca, daca cel care economiseste este salariat poate beneficia si de deducere fiscala. Mai pe scurt la 4000 lei economisiti anual se castiga un minim de 1250 ron, iar prima nu e impozabila!! Randamentul e mai mult decat simplu de observat, comparativ cu un depozit bancar.
Vali la 2 Iunie 2011, ora 00:32
cu prima de la stat e teapa.Eu am fost inselat cu prima.se da prima de la stat de 25% dar,doar in limita a 300 euro pe an.deci nu conteaza cat depui pe an prima vei lua doar 300 euro x 25% =75 euro pe an.fix pix.
Am zis!
Varan Marius la 2 Iunie 2011, ora 01:10
Si in plus prima de la stat nu poate depasi suma de 250 euro/an. Pe de alta parte, cine are un contract mai vechi, prin majorari si divizari de contract poate obtine un randament frumos.
la 2 Iunie 2011, ora 15:50
Nu stiu ce ne mai poate salva de o asemenea nenorocire, inca nu a inceput sa platim megaimprumutul de la FMI si traim foarte prost, de cultura nici nu mai este vorba, nu poti sa-ti cumperi o carte, sanatatea este la pamint, tot ce ni se ofera nu sunt decit PAROLE (vorbe goale)

  Inapoi la articolul Cum sa iti protejezi economiile de inflatie sau sa eviti impozitul

Setari Cookie-uri