Comentarii pe articolul Basescu insista: REORGANIZAREA Romaniei in 8 judete


Care este scopul organizarii administrative a tarii?

Ghitescu Teodor la 8 Iunie 2011, ora 22:14
Orice specialist n management stie ca modificarea structurii unui sistem nu se face dacat atunci cand se schimba obiectivele sistemului economic si social. De asemenea in organizarea structurala trebuie respectat principiul apropierii conducerii de executanti, tocmai pentru diminuarea birocratiei.
Scopurile principale al imparirii administrativ teritoriale a tarii sunt: cresterea eficientei administrarii economica a comunitatilor si asigurarea accesului cetatenilor la justitie si conducerea unitatilor locale.
Argumentatia adusa de presedinte este de-a dreptul infantila! Prin comasarea judetelor actuale birocratia nu se diminueaza cu nimic, numarul de trepte ierarhice fiind acelasi! Este adevarat ca mai raman la buget niste bani din desfiintarea unor functii, bani ce vor intra cu siguranta, ca si pana acum, in buzunarele clientelei politice.
In schimb se maresc substantial distantele fizice dintre cetatean si centrele decizionale si prin urmare costurile suplimentare pe care cetatenii trebuie sa le suporte cu deplasarile catre autoritatile statului si cele juridice. In aceeasi masura va creste timpul pierdut de cetatenii tarii, pentru rezolvarea problemelor lor administrative si juridice, timp, care la nivel national, insamna pierderi incomparabil mai mari decat veniturile de la UE.
Regionalizarea propusa de Presedinte este in viziunea "elitelor glabaliste", de desfiintarea statelor, a responsabilitatii acestora pentru bunastarea cetatenilor si mutarea acestei responsabilitati in centre putin accesibile omului de rand (asa cum sunt cele ale Uniunii Europene). Teoria regionalizarii a fost folosita pentru distrugerea R. F. Jugoslavia si ori de cate ori s-au gasit verigi slabe pentru eliminarea conceptelor nationale si nationaliste. Este un obiectiv al UE (prin Comisia de dezvoltare regionala). Este simplu sa observam ca nici Ministerul dezvoltarii nu mai este "al dezvoltarii nationale" ci al "dezvoltarii regionale" ,pentru a obisnui intelectualii slabi de inger si oamenii sa nu se mai gandeasca la locurile natale ,ci la niste "regiuni" stabilite de politicienti pentru interesele lor.
Probabil domnul Basescu vrea sa intre in istorie ca primul conducator roman ce si-a distrus propria tara, la propriu! Sloganul politic ca regionalizarea va ajuta la obtinerea de bani din proiecte europene regionale este de-a dreptul sfidatoare la inteligenta poporului roman.
Conducatorii nostrii sunt atat de incompetenti incat sa nu stie ca banii ar trebui sa fie produsul economiei nu al tiparnitelor?Deci pentru a-i avea, mai intai trebuie sa producem bunuri si servicii nu sa facem imprumuturi! Asta s-a facut inainte de 1989 si Romania a devenit o tara fara datorii si cu un nivel de trai decent pentru majoritatea cetatenilor.
Nu sunt afiliat la nici un partid politic, prin urmare nu am nici un interes in dispariia sau multiplicarea posturilor din administratia locala. Remarc doar ca asa cum este ea acum, raspunde cerintelor concrete ale populatiei.
Probabil domnul Basescu, prin functia asumata de "port drapel" al razboiului pentru distrugerea "comunismului" (care este de fapt o doctrina politica, nu un sistem economic) vrea sa distruga tot ceea ce a mai ramas bun din Romania noastra. Vai de noi cu asemenea conducatori!

  Inapoi la articolul Basescu insista: REORGANIZAREA Romaniei in 8 judete

Setari Cookie-uri