Comentarii pe articolul Premiile pentru jurnalism economic Florin Petria: Wall-Street.ro, castigator in categoria Macroeconomie


Florin Petria

Dimofte Catalin la 21 Iunie 2011, ora 01:27
Felicitari Anei Sabiescu.
Premiul este meritat, in opinia mea, dar, fara sa minimalizez meritele Anei, eu as vrea sa adaug cateva cuvinte despre cel in memoria caruia Piata financiara a facut nobilul gest de a infiinta acest premiu. Pentru ca, inevitabil, timpul curge si, la fel de inevitabil, tot mai putini vor fi cei care-si amintesc cine a fost Florin Petria.
Florin Petria ar fi considerat astazi un jurnalist "de moda veche". Nu atat din cauza varstei pe care ar fi avut-o, cat, sa fiu iertat, din cauza rigiditatii principiilor de la care nu abdica si a lipsei de disponibilitate pentru compromisuri.
Un jurnalist si, poate mai mult decat atat, un analist innascut, si nu facut, a carui formatie "reala" -- ca multi altii din primul val post-decembrist, Florin nu fusese "scanteist", ci avea formatie inginereasca -- i-a fost de mare ajutor intr-un domeniu din pacate mult prea obisnuit cu cantatul dupa ureche.
Mai presus de asta insa, daca ar fi sa caut un singur cuvant care sa-l descrie, Florin a fost un luptator, Luptatorul, un om energic si cu o uriasa putere de munca, dotat deopotriva cu entuziasm si cu acea sanatoasa doza de scepticism pe care profesia o cere... si tocmai de aceea un om incomod multora. Un om mic, dar atat de mare si cu o modestie pe masura.
Cu atat mai meritoriu este rezultatul muncii sale, alaturi de dl. Sandoiu si, desigur, de o intreaga echipa -- un grup media care s-a incapatanat sa ramana independent si care nu s-a impus prin linguseala, ci prin rigoare analitica. Un grup media si o echipa care pur si simplu n-au putut fi ignorate.
Din cate stiu, Florin nu si-a dezmintit reputatia si a luptat si cu boala cu aceeasi energie, pana in ultima clipa. Ultima batalie si singura pe care a pierdut-o.
Poate, candva, Piata Financiara va scoate si un volum memorial cu cele mai bune articole ale lui Florin. O astfel de lucrare ar deveni, cu siguranta, manual de jurnalism economic.

  Inapoi la articolul Premiile pentru jurnalism economic Florin Petria: Wall-Street.ro, castigator in categoria Macroeconomie

Setari Cookie-uri