Comentarii pe articolul INTREBAREA PENTRU CITITORI: Isi va cere scuze Traian Basescu pentru atacul la Regele Mihai?


BASESCU : alta diversiune

la 24 Iunie 2011, ora 12:46
De ce oare o tara intreaga pierde timpul cu aceasta diversiune.
Oare nu este clar ca presedintele nostru foloseste ultrimii 2-3 ani tehnici de manipulare a maselor ?? El s-a obisnuit sa "arunce", exact are de rezolvat probleme serioase, tot felul de "aiureli". Ma intreb si intreb: oare in acest moment, Romania trebuie sa analizeze si sa clarifice ce s-a intimplat la 23 aug 1944 ? Asta este problema noasta acum ?? Dnul presedinte zica ca da !!.

Oare nu este necesar sa rezolvam coruptia si hotia in fata careie autoritatile se declara invinse si ca solutie considerata salvatoare este o alta organizare administrativa a tari !! Si atunci, de ce oare o parte din populatia tarii, poate 30%, il mai considera pe Basescu ca fiind presedintele de care avem nevoie, care poate sa solutioneze corect problemele cu care se confrunta Romania in prezentul atit de "incilcit" dar si in viitorul care se poate vedea ca fiind si mai "rau" decit evenimentele din ultimii 2-3 ani.
Care sunt marile realizari ale presedintelui Basescu ??. Ma gindesc la cele care privesc functia de presedinte, nu la alte procupari colaterale ( pe linia PDL, personale, familiale).
Iar in aceasta situatie, de ce oare mai are Basescu creditul de la cca 30% din populatie ?? Aceasta-i intrebarea la care trebuie sa se raspunda, nu sa pierdem timpul, energia, sa combatem intre noi cu atita pasiune, sa ne irosim in analize nesfirsite privind actiunile "geniale" ale presedintelui. Ce poate sa faca presedintele, ne-am convins. Este clar ca face ce stie si ce poate, dar si noi stim ca pe acest drum nu se mai poate merge inainte. Iar raspunsul este doar UNUL : actuala opozitie NU a putut de mai bine de 6-8 luni sa convinga restul de 70% a populatiei ca are solutii !!!. NU ma gindesc la solutii hocus-pocus prin care veniturile si calitatea vietii sa creasca peste noapte. Ma gindesc insa la un pachet legislativ pine precizat, coerent prin care interesul general sa fie pus inaintea intereselor personale, transpartidice iar iresponsabilitarea care guverneaza Romania sa fie penalizata.
Iar acum, retin atentia, propunind trei masuri:
1) parmamentarii care absenteaza nejustificat/abuziv mai mult de 45%, doua luni intr-un an, sa fie demisi imediat, iar 3 legislaturi nu mai pot candida la orice post care se obtine prin alegeri publice sau sa fie numiti in functii publice. Asemenea persoane vor avea la dispozitie domeniul privat, in care pot sa lucreze dupa cum doresc.
2) functionarii publici care prin activitatea depusa au produs prejudicii statului, ma refer la contracte paguboase, la dosarele pastrate la sertar ani de zile, procese care nu se mai termina, etc., sa aibe interdictie de a mai ocupa functii publice pe perioade de la 5, 10, 15 ani , pina la interdictia "pe viata" , functie de gravitatea rezultata. Le ramine domeniul privat.
3) pierderea licentei, este o alta forma prin care se vor penaliza salariatii publici care au produs prejudicii ca urmare a nepriceperii, slabei calificari, dezinteresului aratat, etc.
Pe scurt :raul trebuie curmat de la radacina, la situatii exceptionale sunt necesarea legi exceptionala, iar salariatii publici, lefegii, trebuie sa arate, in primuland, ca au responsabilitate in ce fac.

  Inapoi la articolul INTREBAREA PENTRU CITITORI: Isi va cere scuze Traian Basescu pentru atacul la Regele Mihai?

Setari Cookie-uri