Comentarii pe articolul INTREBAREA PENTRU CITITORI: Isi va cere scuze Traian Basescu pentru atacul la Regele Mihai?


Nu! CLAR!

la 24 Iunie 2011, ora 16:47
Nu sunt cel mai tare la istorie, si mai mult decat atat sunt de formatie militar, acum in rezerva.

Este foarte adevarat ca nu il pot face tradator pe Regele Mihai. Dar daca ar fi sa il comparam cu Brancoveanu, spre exemplu, care a acceptat moartea copiilor lui si a sa insusi pentru a nu se converti la islamism, oare cum ar trebui sa il caracterizam pe rege?

Tata asculta Europa Libera si Vocea Americii, dar nu-mi amintesc sa fi auzit vreo vorba despre faptul ca Regele Mihai ar fi facut ceva in favoarea romanilor. Si aici este adevarat faptul ca eram mic si poate nu stiam si nu as putea spune ca este foarte convingatoare chestia aceasta.

Dar, daca va trebui vreodata sa il judec pe Mihai I de ceva ar fi pentru faptul ca nu a acceptat gratierea lui Ion Antonescu. Carol al II lea i-a incredintat lui Antonescu puterea tocmai pentru faptul ca avea incredere in el si era sigur ca este singurul care poate gandi romaneste in acele momente. Mi se pare ca Mihai I l-a cam tradat atunci cand nu l-a gratiat.

Cu siguranta ca, comunistii l-ar fi omorat oricum, dar cred ca reprezenta un simbol pentru Romania, iar pentru acest lucru puteau sa moara, ca niste eroi, toti acei studenti care fusesera arestati.

Recunosc, au fost momente de cumpana pentru toti cei de atunci, dar trebuie sa recunoastem ca cineva a tradat in acele momente! Cine au fost tradatorii? pentru ca, cu siguranta au fost!

Maresalul a fost tradat si pe buna dreptate a spus "popor netrebnic, nici cenusa nu mi-o meritati!". Iar cei din occident, care acum fac pe inocentii sa isi aminteasca, ca noi romanii asteptam americanii si englezii de prin 1940, iar aia l-au trimis pe Stalin.

Imi cer scuze pentru umilele mele cunostinte de istorie, dar aceasta este judecata mea de acum! Nu am sange albastru si nu voi avea niciodata, dar nu mi se pare fair ca statul roman sa sprijine pecuniar casa regala.

Iar Regele Mihai sa isi aminteasca ca a fost chemat la curtea regala a Marii Britanii numai la nunti. Poate ar fi trebuit sa il cheme si cand Churchil a dat Romania URSS-ului intre cateva pahare de alcool.

Si nu-mi aduc aminte ca Churchill sa isi fi cerut scuze poporului roman spunand ca a incercat dar nu a avut incotro.

Parerea mea este urmatoarea: NIMANUI NU-I PASA DE NOI, NICI MACAR NOUA!

  Inapoi la articolul INTREBAREA PENTRU CITITORI: Isi va cere scuze Traian Basescu pentru atacul la Regele Mihai?

Setari Cookie-uri