Comentarii pe articolul Cinci mituri despre Grecia in care sa nu crezi


Miturile Miturilor

Bordas Andrea la 25 Iunie 2011, ora 21:35
Titlul articolului nu prea are legatura cu continutul ... inafara de punctul 1 (Grecia e in insolventa), restul de 4 nu sunt mituri ci mai degraba teme discutate si fara concluzie.

ex: punctul 2 e o intrebare fara raspuns. "nu prea" nu e un raspuns clar. Spuneti ca parasirea zonei euro ar afecta mai mult bancile Greciei (fara argumente), dar asta nu inseamna nimic pentru Grecia ca atare ci doar pentru zona euro, lovita de disparitia unei parti din masa monetara peste noapte.

ex. punctul 3 "Grecia nu-i Lehman" - de ce e mit si de ce n-ar trebui crezut? De fapt concluzia punctului e ca intr-adevar, Grecia nu-i Lehman (nici n-ar putea fi, Lehman a fost doar inca o caramida cazuta a sistemului bancar international).

ex: punctul 4 "Nu poti amana falimentul la nesfarsit" - teoretic e adevarat ca ai putea, dar nu are sens. Fiecare element al sistemului financiar national poate fi atacat independent si fortat sa declare falimentul in instanta. Doar nationalizarea poate oferi protectie dar pe termen lung e ineficient pentru ca si nationalizate vor fi lipsite de credibilitate pentru a face afaceri.

ex: punctul 5 "Este numai vina Greciei". Mitul spune una, in articol se argumenteaza altceva. E doar vina Greciei pentru situatia in care se afla. Vina Europei rezida (asa cum spune si in articol) ca ar avea mai multe mijloace de a ajuta (sau de a fi ajutat) Grecia sa iasa din situatia in care se afla. Dar asta nu schimba faptul ca e doar vina Greciei. Ei au maslui rapoartele catre FMI si catre UE, au dus politicile socialiste spre noi culmi pe care nici rusii sau francezii nu au pasit si au refuzat sa reformeze sistemele de asistenta sociala. Doar propriul guvern i-a bagat in criza.

  Inapoi la articolul Cinci mituri despre Grecia in care sa nu crezi

Setari Cookie-uri