Comentarii pe articolul Trei din patru manageri americani nu detin pregatirea necesara pentru jobul prestat


Oare ce proportie este valabila la noi, poate 5%

Maxim Marius la 8 Iulie 2008, ora 14:42
Oare ce proportie este valabila la noi, poate 5%
In cultura romaneasca, pricipiul promovarii in functii manageriale ca recompensa pentru bune rezultate profesionale este de-a dreptul lege nescrisa, iar cultura manageriala la nivelul angajatorilor este, practic inexistenta.

Gasesc procentajul de 5 % manageri pregatiti in meseria asta exagerat super optimist pentru mediul de afaceri din Romania, fie ca este vorba de business autohton, fie ca este management de multinationala.

O eroare si mai mare este promovarea sau selectia de manageri pe criterii de buna conectivitate, adica pe sistemul "are relatii", sau pe criteriul ca este "bun vanzator".
la 10 Iulie 2008, ora 11:25
Aflam deci ca marea majoritate a managerilor sint slabi, si mai aflam ca aceasti manageri, ii aleg pe viitorii manageri dupa criterii gresite (de ce ne miram?).
Dar teste pentru gasirea tuturor persoanelor cu aptitudini manageriale dintr-o firma de ce oare nu face nimeni? Pentru ca un subiect de care nu se vorbeste este talentul managerial. Training-urile de orce fel nu pot compensa lipsa acestuia. Sint o gramada de sefi plini de diplome, dar care sint niste manageri foarte slabi. E insa adevarat ca se aleg si ei cu ceva din training-uri.
Incep sa semene toti intre ei. Vorbesc la fel, se inbraca la fel, folosesc la nesfirsit mobilul la fel. Ceea ce nu-i face nici cu un milimetru mai manageri.
Poate a venit vremea sa se schimbe putin unghiul de vedere asupra acestei probleme, si chiar sa se faca ceva. Ca de oftaturi ne-am saturat!

  Inapoi la articolul Trei din patru manageri americani nu detin pregatirea necesara pentru jobul prestat

Setari Cookie-uri