Comentarii pe articolul Ies nemtii din zona euro? Berlinul tipareste marci germane


EURO,un mare esec al Europei!

Stoica Ioan la 30 Iunie 2011, ora 13:34
Grmania dupa cum se stie,a fost impartita in doua RFG SI RDG,INCA DE LA INFIINTAREA EUROLUI GERMANIA A PIERDUT DIN CAUZA CA MARCA AVEA UNDEVA LA 16 MII SI CEVA LEI,UN PAS FOARTE MARE LA CAT A INTRAT EURO PE PIATA UNDEVA LA 3O DE MII LEI ,normal ca jumatatea bogata a Germaniei sa nu fie multumita la momentul aderarii si urmarile se vad. P.S. Tare imi este frica ca aceasta incercare de a face o Europa mai bogata si mai puternic financiar,are un efect piramidal o data cu terminarea aderarii putinelor state care mai sunt.
Iancu Nicolae la 30 Iunie 2011, ora 13:59
adio euro = adio globalizare = esec total . Se ve repeta peste cca un secol , asa cum s-a repetat de mai multe ori.Globalizare s-a incercat prin instaurarea comunismului si nu s-a reusit pentru ca s-a opus capitalismul.S-a incercat prin instaurarea capitalismului nu se va reusi ca, se opune comunismul. Deci, o concluzie : Globalizarea mondiala cu orice pret si prin orice mijloace.
CAPITALISMUL = COMUNISMUL
Pentru ce globalizarea mondiala cand omenirea este atat de diversificata pe toate planurile:biologic,social,politic,economic,religios etc la care se adauga trasaturile net diferentiate ale etniilor. Nu se va reusi.Pa!
la 30 Iunie 2011, ora 14:51
Ca globalizarea nu a fost o idee buna s-a vazut deja, au vazut-o si mai marii Europei. Mai trist este ca nu si-au dat seama de la bun inceput pt a renunta la idee sau ca nu vor sa recunoasca nici acum, in ceasul al 12-lea si- eventual - sa ofere compensatii/sprijin tarilor pe care le-au destabilizat. Pt noi, cred ca este bine ca nu ne-au primit -inca- si sper sa n-o faca nicicand! Ma intreb de ce oameni in a caror experienta eu am incredere cum ar fi Isarescu o tot tin langa cu aderarea la ,,zona sinuciderii"
Gogiu Narcis la 30 Iunie 2011, ora 14:53
Se stia bine ca tot ceea ce ni se intampla in zilele noastre, este de fapt o noua experienta ca si Comunismul, care se fac de un secol incoace....Foarte bine ca Germania a dat semnalul a ceea ce trebuie facut...Fiecare tara are ritmul sau de a se dezvolta, cultura sa, interesul pentru a fi mai puternice dar, cum politica era de a transforma fiecare tara admisa intr-o societate de consum..Se pare ca acest aspect a cam scapat de sub control......Deja am devenit prea multe tari care nu pot absorbi excesul de productie al tarilor dezvoltate....Urmeaza...Spania...Portugalia....Irlanda...Bulgaria..Romania....etc....Dar de Revolutia de Catifea din Islanda ce stiti dvs...???Unde totul este preluat ,natinalizat si controlat de catre staul islandez....
Pascut Cornelia la 30 Iunie 2011, ora 15:11
Nici un "TURN BABEL" n-a rezistat, n i c i o d a t a ! Si nu va rezista !
Nici daca s-ar fi facut "totul" pentru a rezista (!?)... Nu trebuie sa fim analisti economici-politici,nici foarte inteligenti, nici profetzi, lucrurile sunt cusute cu atza alba. Numai cine nu doreste sa priceapa ,poate ignora adevaratele profetii care se implinesc piano,piano si din ce in ce mai allegro... Cei ce taie fara mila crengile copacului...vor sfarsi taindu-si craca de sub picioare. Auguri !
Stroiea Constantin la 30 Iunie 2011, ora 17:27
Da, cred ca odata pornit tavalugul de cadere a monedei europene,este foarte greu de oprit daca nu imposibil.E usor de constatat ca toate tarile care au trecut la euro au suferit un recul in situatia economica iar cei care au avut de suferit au fost majoritatea, si in special cei cu venituri mici.Am avut ocazia sa cunosc cetateni romini si italieni la ei acasa care s-au plins ca odata cu trecerea la euro situatia lor economica sa schimbat in mai rau si cred ca noi romanii sa nu avem parte de asa ceva.Chiar daca alesii nostri promit pentru ca atita stiu, va rog sa va inchipuiti cum ar trai majoritatea dintre noi cu 150-200 euro pe luna cind piinea ar putea fi 1,5-2euro, de altele ce sa mai comentam.Inca mai cred ca suntem supusi unor testari sau diverse experimente privind gradul de rezistenta la diferiti factori creeati de unii dezaxati mintal la nivel mondial,iar noi suntem cobaii care le facem jocul.
Girleanu Adrian la 30 Iunie 2011, ora 18:54
Si mergind pe acelasi rationament "apocaliptic" oare cind moneda EURO nu va mai exista, daca deja asistam la caderea ei, creditele in EURO se vor mai plati?...ca suntem atitea milioane de datornici......ce ziceti...?
Emil Anghel la 1 Iulie 2011, ora 11:22
@Girleanu Adrian: Buna intrebare!
Cred ca se va vedea ''groapa Euro'', respectiv locul in care s-au dus acesti bani. Dar tare mi-e teama ca se vor pune in carca tarilor cu datorii. Cum e Grecia, saraca. Situatia in care e Grecia acum e de-a dreptul demna de mila. Va dam bani, va scoatem din kk, dar numai dupa ce va falimentam asa cum trebuie. Nu ma pricep foarte tare la economie, dar masurile la care sunt supusi grecii tind sa cred ca sunt, asa cum s-a scris in anumite articole, de-a dreptul torturi moderne, capitaliste, globaliste sau cum vreti sa le numiti, menite sa distruga o natie intreaga.

Asta da razboi economico-informatic.
Gura Ovidiu la 1 Iulie 2011, ora 13:34
Pure speculatii !
Pai moneda Bancii europene pt reconstructie si dezvoltare este euro, inainte a fost EQU. Daca germania renunta la euro BERD-ul s-ar putea sa cada si cui sa foloseasca asa ceva mai ales ca e in relatie foarte stransa cu bancile americane (alea care fac parte din Federal Reserve) cu FMI-ul si Banca Mondiala.
Ar pune in pericol intreaga structura financiara globala !

  Inapoi la articolul Ies nemtii din zona euro? Berlinul tipareste marci germane

Setari Cookie-uri