Comentarii pe articolul Erste: BVB poate ajunge cea mai atractiva piata din ECE in 2009


Poate

Mircea Lamurean la 9 Iulie 2008, ora 09:27
Poate
Poate ajunge. Sau poate nu. Sunt prea multe ipoteze la mijloc. Ce se observa (din politicile practicate), este aversiunea BNR cit si a actualului guvern fata de piata de capital. BNR sterilizeaza in continuare piata (pare a fi singura preocupare de fapt) iar echipa guvernamentala are alte moduri mai facile de a face bani (furtul adica) si nu doreste o dezvoltare reala a companiilor romanesti si in particular a pietei de capital. Mai ramine si impozitul de 16 % pe venitul din bursa, care e aplicat chiar daca ulterior sumele respective sunt investite si se inregistreaza o pierdere. De asemenea, clasa medie care ar trebui sa constituie grosul investitorilor (ca numar nu pondere), nu este suficient de bogata pentru a se "juca"pe bursa.
Furtul din banul public, licitatiile masluite, achizitiile de firme moarte dar care au terenuri de milioane, mismasirea averilor firmelor de stat, facilitarea si comisionarea unor companii straine...etc sunt vedetele zilei. Sau afacerile imobiliare care sunt suspect de ample pentru actualul moment de "criza mondiala". In general vb de afaceri la umbra, adica sau la "fara-frecventa" .
Si atunci ce interes sa aiba acesti oameni, care conduc Ro, pentru piata de capital ? Care de un an ofera doar deziluzii. Adica toti sunt pe pierdere; nu e nici un fraier care sa cistige... poate cu exceptia acelui matematician care apare uneori in emisiunile de la "the money channel" si care e singurul care stie tot despre bursa.
ETC..ETC..

  Inapoi la articolul Erste: BVB poate ajunge cea mai atractiva piata din ECE in 2009

Setari Cookie-uri