Comentarii pe articolul Doar 4 fonduri de pensii obligatorii au avut randamente pozitive dupa doua luni de investitii


Asa a fost facuta legea

Sandu la 9 Iulie 2008, ora 11:56
Asa a fost facuta legea
Asta au dorit de la inceput, sa ia banii de la oameni, sa le spuna ca nu s-a obtinut profit din investitii, iar la restituire, se va opri comisionul de administrare; in acest mod simplu, contribuim la ajutorarea actionarilor si angajatilor din sectorul bancar, ca sunt si ei oameni saraci.
Ce e de-a dreptul ciudat, daca nu chiar batator la ochi, este faptul ca, in alte sectoare ale activitatii acelorasi banci, se vor obtine profituri frumusele.
Dar, cine are timp sa observe toate astea ???
Cristian la 9 Iulie 2008, ora 14:51
Mai oameni buni....Un calcul simplu, ca si experienta anterioara a tarilor care au trecut la sistemul de pensii private arata ca este o masura FOARTE BUNA. Nu lucrez in banca si nici la vreun fond de pensii, deci n-am motive sa fiu subiectiv.

Daca statul ar gestiona in continuare pensiile, datorita modului in care acestea sunt acordate, pensia primita de pensionari va fi direct proportionala cu numarul de salariati pentru totdeauna de-aici incolo. Ceea ce inseamna ca, daca numarul de salariati continua sa scada si nr. de pensionari sa creasca, pensiile vor contiua sa SCADA.

Pe cand asa, aceste fonduri de pensii iti garanteaza o valoare a depunerilor si, implicit, o pensie mai mare decat ti-o poate garanta statul, lasand la o parte faptul ca, pe parcursul anilor, valoarea unitatilor de fond de pensii va creste, as a cum este si normal, datorita investitiilor (profitabile pe termen lung) pe care analistii din banca le fac.

Iar evolutia negativa de pana acum se datoreaza crizei financiare care s-a resimtit si pe bursa romaneasca. Dar pe viitor sunt convins ca lucrurile se vor schimba.
edwin3 la 10 Iulie 2008, ora 08:32
Hai sa fim seriosi. Cristian nu ai dreptate. Macar statul garanteaza pensiile si de voie de nevoie pot fi constrinsi sa mareasca pensiile la populatie. Pesiile private cine o sa le mareasca daca firma se duce de ripa. Pe mine nu m-a intrebat nimeni daca sint de acord cu aceste pensii private, au fost OBLIGATORII!!!. Eu nu am putut sa decid daca vreau sa particip la un fond de pensii privat. Pur si simplu mi le-au bagat pe git si parerea mea personala este ca a fost o mare HOTIE!!!. Asta este parerea mea.
P.S.: Nu neaparat investiile pe termen lung pot fi profitabile!!
Florescu Mihaela la 13 Iulie 2008, ora 18:29
Domnule Cristian va sustin in tot ceea ce a-ti comentat ...aveti perfecta dreptate. Exista un inceput in orice...si stim cu totii ca inceputul este cel mai greu...Sa aveti o zi perfecta...
Rusu Andrei la 13 Iulie 2008, ora 21:50
Daca nu pot demonstra ca pot fi profitabili pe termen scurt, cum sa-i credem ca pot fi profitabili pe termen lung? Nu e mai simplu sa ne investim noi singuri banii? De exemplu, acum in Republica Moldova dobanda efectiva la depozitul la termen in euro e de 14,5%. La lei moldovenesti e de 24%. Leul s-a intarit in ultima jumatate de an cu 30% fata de $.

Cred ca astfel de oportunitati sunt nu doar aici. Si sunt de acord cu Sandu. Bancile in sine sunt profitabile, doar ceea ce se refera la banii de pensii nu e chiar profitabil si e si suspect acest lucru.

Statul trebuia sa impuna ca profitabilitatea depunerilor de pensie sa nu fie mai mica decat inflatia + dobanda pe care o plateste BNR pentru banii pe care ii tin bancile la ea. E si mai suspect ca nimeni nu a propus asa ceva.

Adrian Catoiu la 13 Iulie 2008, ora 22:29
Edwin,
pilonul II, sau cum este cunoscut ca fondul obliglatoriu ptr pensiile private reprezinta o forma tranzitorie de la sistemul centralizat, de tip comunist, de pensii la cel de tip occidental. In schimb, exista si sistemul de pensii private facultative (pilonul III) in care poti alege tu compania si suma pe care vrei sa o cotizezi pentru ca la o anumita varsta sa beneficiezi de o pensie "frumoasa" ca poate fi lunara sau sa iti iei intreaga suma si sa o investesti (sau sa o cheltui) dupa bunul plac. Poate sa ramana chiar si mostenire urmasilor desemnati de tine. Din ce in ce mai multi romani se orienteaza si catre o pensie privata.
Lili la 25 Iulie 2008, ora 14:57
Si eu sunt de acord cu Cristian. Este o schimbare pozitiva. Nu trebuie sa ne speriem de inceputul lent al unora pentru ca vor recupera. Toti stiu ca daca lucrurile vor merge prost pe termen lung vor fi amendati prin retragerea clientilor spre alte fonduri.

  Inapoi la articolul Doar 4 fonduri de pensii obligatorii au avut randamente pozitive dupa doua luni de investitii

Setari Cookie-uri