Comentarii pe articolul BNR vrea ca bancile sa limiteze acordarea de credite


Comisioanele de rambursare anticipata

Lacramioara Lungu la 9 Iulie 2008, ora 13:27
Comisioanele de rambursare anticipata
De comisioanele de rambursare anticipata nu se mai leaga nimeni?
Cristian Tudorache la 9 Iulie 2008, ora 14:02
O prostie mai mare decat asta nu stiu daca mai poate fii. Oare din motivul ca suntem in an electoral, si trebuie tinuta inflatia in parametrii. E clar ca se vor lua credite mult greu, ceea ce duce decat la scaderea veniturilor in masa a intregii populatii: nu vor mai exista vanzari in diferite domenii si automat angajatorii vor da salarii mai mici.
Niculae Laurentiu la 9 Iulie 2008, ora 14:06
De ce s ar lega cineva atata timp cat sunt aduse la cunostinta debitorului?
Catalin Pop la 9 Iulie 2008, ora 14:07
Eu zic sa nu ne mai dea bani deloc!!! Deja un dosar pentru un credit e mai mare decit un dosar penal pentru crima! Isarescule, pareai singurul om politic cu cap din Romania. Ti-a trecut si tie!!!
Elena Codrean la 9 Iulie 2008, ora 14:27
Pentru a rambursa un credit ipotecar in primii 10 ani am comision de rambursare anticipata de 10%. Asta ar trebui avut deasemenea in vizor, pentru ca nu stiu cine ar vrea sa ramburseze anticipat din moment ce costurile sunt asa mari.... sa nu mai vorbim de comisioanele ascunse care le vezi doar in momentul in care primesti banii cand oricum e prea tarziu..
Marean sector5 la 9 Iulie 2008, ora 14:57
Este o masura binevenita cel putin d.p.d.v. al evolutiei preturilor pe piata imobiliara, faptul ca unii angajatori dau adeverinte de salariu marite pe termen scurt 3-6 luni este perfect adevarat, in plus mai exista si metoda angajarilor fictive pe termen scurt la firma unui "prieten" pentru un al doilea job in care nefericitul viitor chirias la banca isi plateste 3-6 luni contributiile pt a-si indeplini visul : un apartament cu 2 camere intr-un bloc din 74.
Gabriel Ghita la 9 Iulie 2008, ora 15:37
Ptr Marean ti se pare normal sa platesti o chirie de 600E/luna ptr. un apartament cu 2 camere cand cu banii aia poti sa-ti platesti o rata la o banca ptr. propria-ti casa?
Poate ca BNR ar trebui sa se gandeasca la astfel de situatii, inclusiv la a taia acele comisioane aberante practicate de banci, gen plata anticipata, comision de acordare, de analiza s.a.m.d.
Constantin-Aurelian Buzurin la 9 Iulie 2008, ora 18:45
Aceasta lege intra in vigoare din luna iulie? Eu am dat un avans la o casa si trebuie sa iau creditul luna asta. Mersi.
Elena Pascal la 9 Iulie 2008, ora 23:20
Nu mi se pare corect ca un client care se dovedeste a fi un bun platnic sa nu primeasca creditul dorit. Nu mi se pare corect sa se perceapa un comision de rambursare in avans mai mare de 0.5-1%. Nu mi se par corecte modificarile fata de conditiile prevazute in cererea semnata deja de client (cum ar fi dobanzile, comisioanele...)
Cristian Munteanu la 10 Iulie 2008, ora 00:13
Citind toate comentariile scrise pana la aceasta ora la *BNR vrea...*, raman in continuare uimit de reactiile agresive ale majoritatii comentatorilor asupra politicii bancare cat si ale agentilor imobiliari. Exista legi economice imuabile care dau stabilitate unui sistem bancar. In conditiile in care, statistic vorbind, marea majoritate a populatiei se indatoreaza, accesand credite pentru consum ( necesitati zilnice, uz casnic si masini) si doar o mica parte credite imobiliare sau ipotecare, iar dintre acestia din urma doar 2-3% fiind proprietari de fapt si de drept a inca unei proprietati imobiliare ( a se citi apartament sau casa, Nu teren, - cu atat mai mult mostenit -, acest lucru facand obiectul unei discutii viitoare), este normal ca BNR sa traga un semnal de alarma, restrictionand accesul la creditele DE CONSUM si sa selecteze clienti cu grad MARE de solvabilitate pentru credite IMOBILIARE sau IPOTECARE. Pentru ca asta se doreste. Si se va realiza indiferent de ce spun cei ce pricep sau nu cele scrise. Asta o data. Despre agentii imobiliari numai cuvinte grele. Ignoranta si de data aceasta isi spune cuvantul. Cine a lucrat in vanzari stie FOARTE bine ca numarul de unitati vandute (din orice) cu un pret X, este mai important decat nr. de unitati vandute (din acelasi orice) cu un pret X inmultit cu 10. Agentii imobiliari au tot interesul sa se revina la o mare dinamica a vanzarilor, decat la cateva vanzari pe luna ale unor proprietati cu un pret prohibitiv pentru mare masa a populatiei. A fi proprietar inseamna mult si din pacate prea putini constientizeaza acest lucru. A fi proprietar este un mare merit care se obtine cu greu si se pastreaza si mai greu ( Moromete, Moromete...).In SUA a fi agent imobiliar, inseamna SUCCES. Inseamna a fi pe unul din primele 5 locuri ale meseriilor in ceea ce priveste RESPECTABILITATEA si CREDIBILITATEA. Pentru ca acolo daca ti-ai pierdut-o, pierduta ramane, pentru ca a doua zi vinzi hamburgheri la coltul strazii. Prea multi se pricep azi si chiar isi dau viguros cu parerea
Monica Popescu la 10 Iulie 2008, ora 09:18
De acord cu Gabriel! E o prostie sa limitezi creditele ipotecare (de exemplu) doar pentru a tempera evolutia inflatiei, inflatie care oricum se afla pe un trend ascendent datorita cresterii preturilor administrate. Aici oare nu s-a gandit nimeni ca poate actiona? Probabil e mult mai usor sa pui bariere in calea noastra, a tinerilor, si acesti "guvernanti" se mai intreaba retoric: "De ce tinerii merg la munca in strainatate?". Raspunsul e simplu: in tara asta nu se va schimba nimic. Toti sunt la fel, isi vad strict propriile interese!!!
Marinela Delia Stefanovici la 10 Iulie 2008, ora 09:34
Este strigator la cer-ceea ce fac bancile-sunt mai presus de lege uneori-vizavi de comisioanele de rambursare anricipata-dupa ce ca platesti un anumit procent dupa cum este stabilit in contract,mai platesti si un comision(eu am platit 6 euro-la bcr) ca sa iti elebereze o hartie prin care sa platesti restul de rate anticipate si mai fac specificatia "alte comisioane"(de care eu habar nu am-si nici nu am intrebat pt ca m-am saturat cat am stat la rand ca sa platesc mai repede creditul)-parerea mea este ca ar trebui sa fie verificati si ei de catre stat asa cum sunt verificate firmele private de catre fisc prin acel control de fond-si sa mai fie scuturate si bancile -ca ani de zile si-au facut de cap .
Daca mai aplica si noile reguli-are sa-ti fie lehamite sa mai iei un credit-pacat ca lovesc si in cei care sunt buni platnici.
Radu Marza la 10 Iulie 2008, ora 10:57
Marinela, draga, bancile chiar sunt controlate, si chiar de catre BNR. Si unele sunt si scuturate...
Diana Pandelica la 10 Iulie 2008, ora 13:32
In fisa fiscala pe care doreste d-ul Isarescu sa o introduca, NU sunt trecute nici venitul brut si nici cel net, ci DOAR venitul impozabil, adica cel din care se obtine impozit 16%. NU SUNT specificate componentele acestui venit impozabil, cum ar fi sporurile sau premiile acordate, ci doar '' venit impozabil'', pentru ca si sporurile si premiile se impoziteaza la fel. Atunci cu ce ajuta fisa fiscala?
Ladar Marcel la 10 Iulie 2008, ora 22:16
ptr Gabriel Ghita.
Daca doreste eliminarea acestor comisioane atunci sa-l vedem de la cine mai imprumuta. Acestea sunt retinute ptr a se putea acorda credite si altora.
Simon la 17 Iulie 2008, ora 14:45
@Gabriel Ghita : "Ptr Marean ti se pare normal sa platesti o chirie de 600E/luna ptr. un apartament cu 2 camere cand cu banii aia poti sa-ti platesti o rata la o banca ptr. propria-ti casa?"

Stimate domn, PROPRIETAR este BANCA. Cititi va rog contractul de crtedit imobiliar. Mai puteti afirma ca sunteti proprietar ? Sunteti un chirias care si-a schimbat proprietarul doar , care, aici e problema, ramane legat ope 30 ani de o proprietate care se va devaloriza , chiar si prin imbatranirea instalatiilor si a structurii. Sa nu spunem ca in 30 de ani apar mai multe "modele" de locuinte. Si tu ramai tot cu Trabantul, pe care inca nu l-ai achitat.
Cu multa stima.

  Inapoi la articolul BNR vrea ca bancile sa limiteze acordarea de credite

Setari Cookie-uri