Comentarii pe articolul Funeriu da explicatii pentru situatia de la BAC


Bacalaureat 2011

Suciu Mihaela Georgeta la 4 Iulie 2011, ora 12:39
In primul rand copiii ar trebui sa mai mearga si pe la scoala, nu sa ingroasa randurile prin bar-uri razand ca apoi dupa bac sa planga.Trebuia sa planga atunci cand nu mergeau la scoala la cursuri. Noi, parintii ar trebui sa le insuflam copiilor nostri dragostea si aplecarea spre carte, sa tinem legatura cu profesorii si dirigintii copiilor nostri, nu sa mergem la scoala doar atunci cand copiii au luat un 4 sa-i tragem de urechi pe profesori ca nu le-au dat 10 doar pentru faptul ca sunt copiii cuiva. Ma bucura initiativa domnului ministru, poate trebuia sa vina mai demult. Copiii care au invatat au luat bacalaureatul, ceilalti ... se vede ... . Copilul meu a luat 9,58 la bac dar a invatat, asa ca dragi parinti nu va mai plangeti ci luati masuri, ,,tragandu-va copiii de urechi" nu tinandu-i in brate, ascultand de ei ca a fost greu la matematica pentru ca nu a fost altfel decat in alti ani.
Mihaela Stancu la 4 Iulie 2011, ora 13:54
hai sa le dam in cap copiilor......
dar despre profesorii care vin la ora beti si dorm cu capul pe catedra nu spunem nimic .
despre profesorii care vin la ora sta 20 de minute si zic la cat sunt platit am stat cam mult cu voi..
despre profesoare de 25 de ani care au facut facultatea la distanta si nu sunt in stare sa intocmeasca un plan de lectie.............
deci totii elevii sunt niste tampitiiiiiiiiiiiiiiii.....................
asta e concluzia la care a ajuns dl funeriu??????????
ok sunt si tampiti recunosc dar mai sunt si copii care invatau si totusi au picat bacul .........
de ce?
Gingu Dumitru la 4 Iulie 2011, ora 14:00
De acord. Daca se va respecta in continuare acest spirit de desfasurare a examenelor in invatamant, va creste prestigiul scolii, vor creste progresiv si rezultatele. Nu sunt de acord sa fie stigmatizate scolile care au avut rezultate slabe si dezastruoase la bacalaureatul din acest an. Le ajunge palma primita (meritata) dupa aceste rezultate. Societatea noastra are meritele si racilele ei. In trecutul apropiat, scolile si judetele unde se lucra aproape corect, obtineau procente mici la examenele nationale. Acolo se faceau anchete, inspectii etc. Cei care obtineau procente bune erau laudati. Este una dintre cauzele care au facut aceasta mare diferenta intre realitate si aparenta. In acelasi context, elevii au speculat in defavoarea lor disfunctionalitatile. A scazut angajarea efortului dozat pe cei 4 ani de liceu pentru a avea o pregatire solida, cel putin la materiile la care dau bacalaureat.
Elevii nu sunt toti la fel. Admiterea prin programul computerizat a schimbat multe in ce priveste concentrarea valorii elevilor in diferite licee. Unele scoli sunt preferate si concentreaza elevii cu aplicatie pentru invatatura, altele sunt trecute ca ultime optiuni pe fisele de inscriere pentru clasa a IX-a. Vreau sa spun ca cei mai multi elevi sunt de nivel mediu si sub mediu in ce priveste disponibilitatea lor pentru invatatura. Corpul profesoral de la scolile cu rezultate slabe lucreaza cu acesti copii si de cele mai multe ori lucreaza bine. Cred ca in conditiile unor examene corecte viitoare, respectand demnitatea si intarind prestigiul cadrelor didactice, vor creste, fara artificii, si rezultatele din scolile oarecum defavorizate despre care am vorbit. Camerele video montate in salile de examen, printre altele, i-au ferit pe profesorii supraveghetori (blamati, de cele mai multe ori nemeritat, de multa lume) de a fi captivi la incorectitudinea altora.
Popescu Georgeta la 4 Iulie 2011, ora 14:13
Nu toti copiii sint inzestrati de la Dumnezeu pentru studiu; unii sint buni pentru munca cu bratele. Cum scolile de meserii s-au defiintat, toti absolventii de a VIII-a intra la liceu. Sa-mi raspunda tovarasul Funeriu care-i meseria cautata pe piata la ora actuala? Asta in ideea ca s-ar infiinta o (una) scoala profesionala (de meserie)... Mai exista minister al industriei ? Ca industrie...ioc!
Vladan Marcel la 4 Iulie 2011, ora 15:22
Se pare ca nimeni nu mai aplica EDUCTIA PRIN MUNCA SI PENTRU MUNCA
Dragi copii care nu ati luat BAC-ul ganditi-va ce ati facut de cand ati inceput scoala din clasa I pana in clasa a XII a si atunci nu mai dati vina pe altii . Eu nu cred ca nu v-a spus nimeni niciodata ca TREBUIE SA MUNCITI , TREBUIE SA
INVATATI , dar ati ascultat de sfaturi ?
Desigur ca este democratie si aveti drepturi si mai e si PROTECTIA COPILULUI unde rteclamati parintii ca va exploateaza daca va pune la MUNCA , este foarte rusinos ce au ajuns bietii parinti . Viitorul Romaniei este sumbru cu tineri ca voi .Salut initiativa ministrului , si sunt de acord cu ea .Felicitari celor care au luat eamenul si le doresc mult succes in viata . TARA ARE NEVOIE SI DE PALMASI , DECI LA MUNCA !!!!!!
Pamfil Doinita la 4 Iulie 2011, ora 15:26
Eu sunt cadru didactic si il felicit pe d.nul ministru pentru schimbarea modului de a obtine bacalaureatul. Nu va suparati dragi parinti , dar ati uitat cum invatam pe vremuri sa luam un examen, un concurs? Fara pregatire, fara spagi, fara interventii....si cine invata avea rezultate.Eu sunt fiica de tarani si nu mi-a fost usor, dar daca am invatat, am reusit.Sunt cadru didactic de peste 30 de ani si e rusinos sa vina la catedra oameni nepregatiti, doar pentru ca da bine la imagine sa avem facultati, colegii etc facute cu bani si de mantuiala. Cu regret o spun dar am intalnit astfel de cazuri.Pacat, mare pacat de copiii care ajung pe ,mana unor astfel de dascali, cu examene copiate, cumparate.....!
Vb la 4 Iulie 2011, ora 17:34
Educatia este si ea fresca societatii in care se desavarseste. Slaba promovabilitate are mai multa legatura cu calitatea actului educational si cu resursele alocate educatiei decat cu stoparea copiatului. Cei care au condus si conduc tara nu se pot disocia de slabele rezultate la bacalaureat si cu atat mai putin nu-si pot face un titlu de mandrie din ultimele rezultate. La urma urmei, examenul de bacalaureat este doar o treapta in procesul de educare si confirmare a nivelului de insusire a cunostiintelor. Intrebarea este cum de au ajuns tinerii sa fie atat de slabi pregatiti incat statistica promovabilitatii examenului de bacalaureat sa fie atat de jalnica?!!
la 5 Iulie 2011, ora 10:12
mi pare ru pentru cei ce au picat...dar vorba...aproape interbelic: " cine s mai trag cizmele ?!"...Sunt absolveni de facultate sau " facultate" care vnd n pia...de ce? ..pi fie nu au avut "noroc" fie niciodat nu au fost pregtii s fac meseria/profesia pe care au nvat-o...nu e nici o ruine s fii mecanic, instalator, strungar, electrician, tractorist ori, mai tiu eu ce!...Absolut deloc! Poi face orice munc cu demnitate! spun asta pentru c eu nu am avut " ansa" de a intra la facultate "din prima" ...am dat de nu tiu cte ori pn am intrat...Aa c stimai prini i copii: doar munca, struina, determinarea, motivaia sunt noiunile care pot duce la rezultatele dorite-adic la ascensiune social i carier...altfel...vom fi doar pasageri prin via...i nu uitai: nu mereu BANUL vorbete.( p.s. : s nu nelegei c susin cumva politica Guvernului, guvernul n sine sau orice alt partid politic! Doar, sunt pentru promovarea valorilor umane!)

  Inapoi la articolul Funeriu da explicatii pentru situatia de la BAC

Setari Cookie-uri