Comentarii pe articolul Guvernantii s-au speriat! Investitorii straini au o sete mare de pamant fertil


Concurenta

Horatiu la 7 Iulie 2011, ora 09:39
Guvernantii (ca persoane) s-au "speriat" ca nu mai pot ei lua gratis (sau pe nimica toata) terenuri potential aducatoare de profit, pt. ca vine concurenta, si creste pretul. Da, investitorii straini sunt interesati de suprafete mari, iar "guvernantii" romani sunt interesati de "comasarea" suprafetelor mici, pt. a le concesiona EI, cu profitul aferent. Cui ii pasa de romani ?!
Mucea la 7 Iulie 2011, ora 14:30
nimanui :) toti vor doar profit! de ce nu este sprijinita clasa de potentiali fermieri sa cumpere pamint romanesc, cat inca e ieftin?
Dimofte Catalin la 7 Iulie 2011, ora 15:55
@Horatiu. Jos palaria, comentariu perfect, adevarul gol-golut in cuvinte putine.
Ghiban Florin la 7 Iulie 2011, ora 16:05
Nu neaparat asta este ideea declaratiei !!!!
Pe termen lung ar fi o mare eroare daca Romania ar vinde strainilor aceste suprafete de teren, in schimb....daca le concesioneaza mai are un drept important asupra lor acela de proprietate !!!!! Si in cazul unei crize alimentare chiar nu ar putea face nimic statul roman!
Dobrescu Alexandru la 8 Iulie 2011, ora 08:01
in majoritatea tarilor lumii, mai ales in cele cu teren bun pt agricultura, NU se permite vinderea unor suprafate mai mari de cateva hectare, si niciodata 2 alturate. pt suprafete foarte mari, zeci, sute, mii de hectare este permisa doar CONCESIONAREA. de asemenea cei ce concesioneaza astfel de terenuri sunt obligati sa le exploateze(in mod responsabil, desigur) altfel sunt penalizati si li se anuleaza dreptul de concesiune. din acest motiv in aceste tari strainii prefera sa se asocieze cu firme sau persoanedin tara respectiva. apoi mai este obligatia recoltele sa fie valorificate mai intai in tara in care se produc, normal la pretul pietei, si DOAR excesul sa fie exportat. in acest fel tarile respective isi apara economia si populatia de cresteri excesive de preturi la alimente.

  Inapoi la articolul Guvernantii s-au speriat! Investitorii straini au o sete mare de pamant fertil

Setari Cookie-uri