Comentarii pe articolul Zece hoteluri de pe litoralul romanesc opereaza in regim all inclusive


Cum ramane cu ce e in jurul hotelurilor

Bulgaru' la 10 Iulie 2008, ora 09:17
Cum ramane cu ce e in jurul hotelurilor
Azi am ultima zi de sejur in Bulgaria, intr-o statiune in apropiere de Burgas. Este plin de turisti straini, mai ales scnadinavi, francezi, nemti. In general din vestul Europei. In proportie de 15-20 % sunt romani.
Daca si la noi incepe sa tina conceptul all inclusive este mai mult decat un pas inainte, insa cred ca asta este alegerea celor ce condulc hotelurile. Ce se intampla insa in afara lor. Cand te-ai indepartat de hotel te lovesti de acelasi "stil romanesc", de aceleasi tarabe improvizate, de muzica data la maxim etc. Daca sunt terase alaturate fiecare incearca sa-si impuna propria discografie ce conteaza ca noi clientii rebuie sa auzim 2-3 melodii inacelasi timp. Pe plaja se intampla la fel. Deci mai avem mult pana sa ii ajungem din urma pe bulgari. Depinde daca cei care au putere in Romania daca vor sa aplice reguli si sa urmareasca sa fie si respectate, altfel ramanem tot noi intre noi in mizeria noastra.
Alina la 10 Iulie 2008, ora 10:17
Evident! Asta e ideea! Cu ce ma incalzeste ca e cu 20 de euro mai ieftin pe litoralul romanesc fata de cel bulgaresc? Nu mergi la mare sa stai in hotelul acela cu all inclusive-ul lui cu tot! iesi, te asurzeste muzica, fie ca vine de la tarabe, fie ca urla din masinile decapotabile...mergi pe plaja, te impiedici de gunoaie, sticle si mucuri de tigara...te scalzi in mare - imputita si plina de alge...asta-i realitatea romaneasca, fie ca ne place sau nu, fie ca ne dorim sa fim patrioti sau vrem sa spunem adevarul.
Umila mea parere este ca e, din nou, evident, ca singurul motiv pentru care cineva mai merge vreodata pe litoralul romanesc, este lipsa banilor de a merge pe unul adevarat, sau apropierea care iti permite sa mai scapi un weekend...odata ce ai vazut ce inseamna servicii adevarate care respecta consumatorul, hoteluri de calitate, mare curata, oameni civilizati...inca nu reusesc sa gasesc un alt motiv pentru a merge pe litoralul romanesc...
Vio la 10 Iulie 2008, ora 11:58
Corect. Odata ce ai vazut in afara ce inseamna litoral, nu ti mai trebuie nicidata un sejur in Romania, fie el si cu ALL IN.
Vali la 10 Iulie 2008, ora 12:41
Sunt de aceeasi parere cu ceilalti, autoritatile ar trebui sa se puna pe treaba si sa faca ordine, daca incepem sa facem cat de cat putina ordine, sincer va spun, ca noi romanii nu am mai pleca in alta parte, am ramane la noi acasa pentru ca avem un litoral frumos si nu numai.
Problema noastra este, ca nu stim, sa ne etalam marfa, suntem o tara extraordinar de frumoasa dar nu are cine sa o administreze, nu are cine sa scoata in evidenta aceste frumuseti.
Maracine Stelian la 10 Iulie 2008, ora 14:35
Vin din insula Rhodos, dupa un sejur de 7 nopti. Multumit, odihnit, si trist...pentru ca nu eram decat 3 familii de romani din vreo 400 in 2 hoteluri apropiate. All inclus nu inseamna sa ai 4 feluri de mancare...sau o cafea dupa amiaza...ci pur si simplu sa nu-ti lipseasca nimic...In fiecare zi se facea curat in camera, prosoapele se schimbau, frigiderul se umplea la loc cu apa, sucuri si bere....marea e calda, curata, linistita (se vede fundul la 20-30 m in larg).
Noi am plecat acum 2 ani in Antalia si cand vezi standardul ridicat pentru doar 500 de euro in plus(de fapt este costul avionului)faci un imprumut si-ti tihneste!
Eu am terminat facultatea de turism dar cei mai multi colegi de-ai mei fie parctica alte meserii, fie lucreaza in strainatate in domeniu...
Ramai masca cand simti civilizatia si linistea de pe strazi si plaja...mii de straini, marea majoritate familisti si pensionari, vin aici...De ce? Rhodos inseamna o cetate foarte frumoasa, medievala, bine pastrata, Lyndos, un templu intr-un varf de munte, o vale a fluturilor si o insula aproape de port Symi...si straini stau la coada cuminti, in sir indian inghesuindu-se sa dea cate 6-7 euro pe biletul de intrare...Nimeni nu striga, nu ridica tonul, toata lumea zambeste ....si greci incaseaza banii si angajeaza straini sa faca pe cameristele sau picolii...ei castiga suficient din turism si agricultura....Pare simplu, nu-i asa?
La anul am sa plec in Thailanda sau Maldive...acolo turistul nu este numai respectat ci slujit efectiv!
Pe bune! sa fiti iubiti fratii mei si sa aveti parte de concedii placute chiar si la noi, numai asteptarile sa fie masurate!
Daniela-Cristina Craciun la 10 Iulie 2008, ora 15:58

A venit o cunostinta de la all inclusiv -litoralul romanesc.
Stiti ce spunea? Ca masa de seara era servita intre 19.30 si 20.00 !!!!!!
Si ca stateau la coada...se asezau dinainte de a se deschide, pentru a putea intra si servi in cele 30 de minute!

Deci da? Exemplu de AI romanesc !!!
Nu stiu daca toate cele 10 hoteluri fac asa...dar am ramas masca atunci cand a povestit!

Wentzel Koch la 10 Iulie 2008, ora 19:52
Na asta-i a mai tare cu servitu intre 19:30 si 20:00 nu stiu de ce nu ma mira. Eu le faceam putin scandal acolo de eram cazat, poate asa se mai trezeau la realitate. Bataie de joc, nici nu mi-am imaginat!
Florin Daniel Pelisanu la 13 Iulie 2008, ora 11:05
Anul acesta am fost pentru prima data pe litoralul bulgar. Super, statiunea Elenite aproape de Nessebar, oameni primitori, curatenie, in hotelul unde am stat ROYAL BAY am fost primi romani de cand este statiunea. Au fost 7 zile de vis.
Cucuiet Valeria la 13 Iulie 2008, ora 12:29
Am bilet la hotel modern in Mamaia cu all inclusiv. Poate cineva sa-mi spune despre servicii, hotel, etc.? Multumesc
Munteanu Alexandru la 13 Iulie 2008, ora 21:43
Partea proasta este ca noi romanii acceptam ceea ce ni se da, si nu ii determinam pe proprietarii de hoteluri, terase,discoteci, etc sa schimbe standardele astea. Dupa cum vedem la TV, in fiecare weekend Mamaia e plina de oameni care se inghesuie pe plaja, mananca mancarea mizerabila de la autoserviri gen Cleopatra si se delecteaza cu cele 5-6 melodii pe care le poti auzi in acelasi timp. Si culmea e ca daca compari 3 sau 4 stele la Mamaia cu acelasi tip de hotel din Turcia de exemplu, unde standardele sunt cu mult peste, la Mamaia iesi mai scump. Daca toata lumea ar refuza mizeria de pe litoralul romanesc si ar migra catre alte tari unde serviciile sunt mult mai bune, in cativa ani ar trebui si la noi sa se schimbe ceva. Asa insa....cererea determina oferta. Din partea mea....cata vreme lucrurile vor ramane ca acun.....niciodata litoralul romanesc. Vacanta placuta :)
Alex Dragos Cadir la 20 Iulie 2008, ora 10:53
Sunt unul dintre cei care-si doresc din toata inima ca treburile din Romania sa mearga la fel de bine ca afara.
Cand se va intoarce primul turist de la Marea Neagra multumit in adevaratul sens al cuvantului de servicii si de tot ce tine de activitatea estivala romaneasca, poate ca atunci voi incerca si eu ca odinioara litoralul romanesc. Nu sunt snob, am doar pretentia sa fiu tratat ca atare pentru banii platiti.
Pana atunci insa, sa ne vedem cu bine in Turcia, Grecia, Bulgaria, Croatia, etc.

  Inapoi la articolul Zece hoteluri de pe litoralul romanesc opereaza in regim all inclusive

Setari Cookie-uri