Comentarii pe articolul Iti scade salariul. Cum reactionezi?


Depinde cat scade salariul!!

Amarie Miruna la 26 Iulie 2011, ora 14:04
Atunci cand salariul scade pana la 1300 de lei, nu cred ca cineva intelege si ramane in companie! Mai ales daca deciziile de taiere au fost luate in urma unor cheltuieli necontrolate in perioada in care mergea totul bine. Conteaza sa te poti intretine din salariu o luna intreaga, nu sa fii compatimitor fata de companie. Compania nu e compatimitoare niciodata fata de angajati. Asa ca si eu voi spune "business is business" si ma voi orienta catre altceva.
Florin Cezar la 26 Iulie 2011, ora 14:48
depinde de unde scade, daca scade de la 15 la 13 nu e o diferenta majora, mai ales daca compania ofera o atmosfera placuta.
nu stiu dece romanii cel putin traiesc pentur bani. sa ai bani.. sa faci ce cu ei?
bani iti trebui doar atat cat ai nevoie sa traiesti decent. degeaba ai bani daca esti stresat, esti nervos lcurezi 12 or epe zi 6 zile pe saptamana iar in 3 ani sanatatea ta este complet distrusa.
eu zic ca peste tot trebui sa fie un echilibru, si nu exista solutie pentru motivare al unui salariat cand ii tai salariu.orice modificare in contractul semnat poate fi daunatoare moralului angajatuluinu conteaza motivatia... sincer.
asa cum firma simte criza, si angajatul o simte, daca ii mai tai si din venituri o va simtii si mai mult, iar plecarea lui din companie va accentua si companiei nivelul de criza.
Chira Adrian la 26 Iulie 2011, ora 15:50
Cred ca decizia in astfel de cazuri depinde foarte mult de situatia personala. Doua lucruri sunt importante aici:
1. Daca exista o perspectiva de revenire la salariul anterior intr-un interval rezonabil de timp (cunosc cazuri in care perioada de reducere a salariului a fost legata de anumiti indicatori, in momentul in care acei indicatori ajung la un nivel prestabilit si salariile isi vor reveni)
2. Daca cu noul nivel al venitului salariatul isi poate acoperii cheltuielile. De exemplu un salariat caruia i s-a redus venitul de la 4000 EUR la 3000 EUR lunar (un salariu mare in conditiile actuale) dar care are deja rate de platit in valoare de 2950 EUR nu va putea sa accepte reducerea venitului si va fi nevoit sa caute un alt loc de munca mai bine platit sau sa-si ia un al doilea job.
La fel se intampla si in cazul in care venitul scade de la 1500 RON la 1200 RON si suma cheltuielilor fixe depaseste nivelul venitului.
In afara de aceste aspecte personale mai sunt cateva aspecte organizationale. Atat timp cat modificarea salariala nu este una transparenta si nu va afecta macar in aceeasi masura si managementul companiei aceasta modificare va submina moralul angajatilor si in final va duce la rezultate mult mai slabe. Este fals sa bugetezi o reducere a cheltuielilor (in acest caz de personal), sperand ca productivitatea sa ramana la acelasi nivel ca inainte de reducerea salariilor.
Badita Marian la 26 Iulie 2011, ora 18:36
-partea proasta este ca, guvernantii dupa ce ne-au taiat salariile in iulie 2010, cu 25% si apoi au mintit cu nerusinare ca ne dau inapoi 15% ian mai 2011, de fapt au votat legea salarizarii nr. 63 din 10 mai 2011 prin care au facut o alta grila de salarizare pe care au aplicat-o fara mila si in acest fel mi-a scazut salariul la jumatate;
-un cercetator gr. 1 si un medic primar specialist au maximum de salariu dupa 35 de ani vechime de 1570 lei brut....
-acum comentati!!!!!!!!!!!!!!!
-SILA, GREATA si DISPRET, pentru toti guvernantii indiferent de culoarea politica; sunt total mobilizati impotriva noastra si se mai bat cu pumnii in piept ca ce-au facut sau ce vor face ei.............
-vor face tot ce vor impotriva noastra numai ei sa se ghftuie..........
Jan Sehob la 27 Iulie 2011, ora 09:51


Eu cred ca si firma sau intreprinderea respectiva trebuie sa aibe un fond de criza (provenit din perioada buna de functionare,stiti cum se spune :bani albii ptr. zile negre}, cu ajutorul caruia sa depaseasca anumite momente dificile .
Totusi cea mai buna solutie este colaborarea cu o banca .Dupa o perioada de timp banca reuseste sa cunoasca firma..:productivitate ,investitii , profit .s..a.. si poate sa acorde in momentele de criza suportul necesar in conditii avantajoase ptr. ambele parti..Astfel scaderea salariilor se poate face intr-un mod suportabil si iti poti mentine salariatii firmei .
Trebuie sa recunoastem ca sistemul bancar este coloana noastra vertebrala si poate sustine dezvoltarea unei tari prin proiectele finantate si verificate in acelasi timp . Uitati cum sant cheltuiti banii guvernului ,banii publici !!!

  Inapoi la articolul Iti scade salariul. Cum reactionezi?

Setari Cookie-uri