Comentarii pe articolul Cresterile burselor din 2011 s-au evaporat. S-a terminat piata bull?


si scaderea e doar la inceput ... cel mai probabil

Rizea Cristian la 4 August 2011, ora 08:13
Prin aprobarea maririi nivelului de indatorare in SUA practic se transmite semnalul ca banii vor fi tipariti in continuare.
In loc de a incerca sa se reduca din cheltuieli acum si sa se cheltuiasca doar cat se produce si incaseaza la buget.

Prin credit practic se folosesc acum resurse din ce se spera ca se vor obtine in viitor, insa viitorul este tot mai incert si la un moment dat datoriile se platesc intr-un fel sau altul:
- cu bani comform intelegerilor, bani obtinuti prin productie
- cu bani tipariti, fara acoperire in produse, care se reflecta in inflatie iar prin aceasta se suporta practic plata de cei care detin moneda respectiva.

Problema acum este insa in ce moneda sa ai incredere si in ce stat sa ai incredere ca nu o sa-ti fure din valoarea din buzunar prin inflatie, sau ca o sa o faca limitat, cat mai putin de dorit.

Si de aici vin cresterile pretului la aur si francul elvetian (CHF) care a fost si in trecut privit ca moneda de refugiu.

Iar actiunile scad pentru ca intr-un mediu inflationist cu politicieni care incearca nu sa rezolve problemele ci sa le ascunda daca se poate si sa pastreze modul actual de functionare a sistemului, nu sunt perspective ca societatile comerciale sa faca profit care sa conserve valoarea.

Cred ca deja comentariul este cam mare, pentru cei interesati de continuarea discutiei, o putem face pe www.LaBursa.ro .

  Inapoi la articolul Cresterile burselor din 2011 s-au evaporat. S-a terminat piata bull?

Setari Cookie-uri