Comentarii pe articolul Ce trebuie sa stiti inainte de a cumpara o afacere de talie mica


Tocmai de aceea prefer sa incep propria afacere

Radulescu Irina la 12 Iulie 2008, ora 16:10
Tocmai de aceea prefer sa incep propria afacere
De cat sa cumpar o afacere "la cheie" sau uneori chiar si o franciza (a se vedea Mc Donalds), din considerentele de mai sus, din articol, as prefera sa investesc in demararea propriei afaceri decat sa cumpar una noua.
Asa as proceda daca ar fi sa-mi deschid propria afacere in tara, de exemplu o mica cafenea. Am mult mai mare incredere in flerul meu asupra locatiei, utilajelor, etc.
Daca ar fi insa sa cumpar o asemenea afacere in alta parte, unde nu cunosc "piata", este evident ca un asemenea studiu si tot atat de mult timp mi-ar lua sa iau o decizie. Practic cam aceeasi bataie de cap si timp ocupat ca si atunci cand trebuie sa incepi tu propria afacere de la zero, dar cu inca mult mai mare atentie deoarece in afara de faptul ca trebuind totusi sa cunosti si "piata" locala (clientela, furnizorii, obiceiurile angajatilor, legislatia, etc.) mai trebuie sa studiezi si tot ce se mai spune in articol, cat sa si intelegi intentiile initiale si ulterioare ale celui care detine afacerea - sa afli ce a dorit de la acea afacere, ce a mers si ce nu a mers in viziunea lui (daca o vrea sa-ti spuna) pentru a vedea daca se potriveste cu viziunea ta si a sti cam in ce directie sa te indrepti.
O afacere nu este doar "vanzare" sau "cumparare" sau "productie". Piata locala este esentiala; sau daca nu, sa se justifice locatia aleasa pt. un export ......

NIMIC nu poate fi LOTERIE. Ah, da - flerul este bun. Dar ce inseamna acesta? Experienta in afaceri si/sau cunoasterea pietei locale - altfel ai cele mai multe sanse sa arunci banii "pe fereastra".

Si uite de aceea prefer lucrul facut cu mana mea, sau prefer o colaborare (dar aici deja intervin alte probleme).
Si totusi, numai cine nu risca nu castiga! Asa se spune?

  Inapoi la articolul Ce trebuie sa stiti inainte de a cumpara o afacere de talie mica

Setari Cookie-uri