Comentarii pe articolul Lectia germanilor: Ce putem invata pentru a reduce somajul juvenil [INFOGRAFIC]


Cum sa obtii un internship in strainatate?

Ciuta Claudia la 4 August 2011, ora 17:31
Am 24 de ani si locuiesc in Germania de aproximativ un an. Lucrez la unul dintre headquarterele unei dintre multinationalele nemtesti si majoritatea prietenilor mei sunt tineri cu varste cuprinse intre 21 si 28 de ani.

Toata lumea vorbeste despre acumulare de experienta. Nimeni din jurul meu nu ar da un job care aduce experienta valoroasa pentru un job care iti aduce cateva mii de euro in plus pe an. In perioada de juniorat, toti tinerii cauta joburi care sa ii ajute in dezvoltarea profesionala pe termen lung.

Programele de masterat sunt orientate spre acelasi lucru. De exemplu, iti incepi masterul doar daca reusesti sa gasesti un internship cu o companie pentru urmatorii doi ani. Lucrarea de disertatie se bazeaza pe jobul pe care l-ai avut in cei doi ani.
Salariul primit nu e impresionat, insa univesitatea iti acopera majoritatea cheltuielilor de baza.

Partea faina? Lucrul asta a inceput sa se dezvolte in tot mai multe tari europene si ma bucur sa vad ca in ultima vreme cistesc mai des cuvantul �internship� in presa romaneasca.

Recomandarea mea pentru internshipuri in strainatate: AIESEC, cea mai mare organizatie studenteasca din lume, care are 14 reprezentante in Romania (mai in toate orasele cu centre universitare).
Ifrim Maria Gratiela la 5 August 2011, ora 15:42
si cum de ai ajuns sa lucrezi acolo?
daca poti raspunde bineinteles!
ms!
Grosu Mariana la 7 August 2011, ora 20:26
am postat un comentariu, de ce nu apare?????????????????????????...si nu e prima oara cand mi se intampla!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Inapoi la articolul Lectia germanilor: Ce putem invata pentru a reduce somajul juvenil [INFOGRAFIC]

Setari Cookie-uri