Comentarii pe articolul REPORTAJ: Cum vad romanii de rand NOUA CRIZA


nu e cazul sa ne panicam !!!

Bobo Florin la 11 August 2011, ora 10:11
asa e cel mai bine sa procedam ...de asta propun acest articol...hai sa vedem si partea cealalta a vietii cotidiene..la urma urmei ce am putea face? sa procedam ca si locuitorii londrei?
Vulturul la 11 August 2011, ora 10:58
Nu este noua criza,ci este tot aia de fuse pana acum,numai ca politicienii au mai oblojit pacientul,i-au mai administrat niste stimulente,dar el este in continuare bolnav,situatia nu s-a imbunatatit.Criza asta de bantuie este in primul rand MORALA!Pana nu se rezolva mare parte a Moralei,nu se va da semne de insanatosire de durata.Ce inseamna asta?Nu este moral ca sistemul bancar mondial imbogatit peste poate,sa nu plateasca pentru vina pe care o poarta in declansarea crizei.Statele super industrializate si puternice militar trebuie sa joace in piata mondiala corect si cu ingaduinta fata de tarile mici si slab dezvoltate,nu sa-si impuna numai interesele lor,etc.Vor face acest lucru?Ma indoiesc.In rest,incalzirea globala,epuizarea resurselor naturale si alte greseli de care se face omenirea in relatia cu mediul,acestea vor amplifica nota de plata ț�rilor și de voie de nevoie vom trebui sa respectam planeta,dar fara rezolvarea crizei morale in toate aspectele sale,nu va fi progres si bunastare.
Paul Ozarchevici la 11 August 2011, ora 12:07
Nu stiu ce sa spun. Cred ca populatia face confuzie intre ce inseamna criza pentru Romania ca stat si criza pentru romani, muritorii de rand. Cred ca dl. Basescu are dreptate cand spune ca Romania a iesit din recesiune dar nu asta este intrebarea. Intrebarea este cu ce costuri si cine va suporta consecintele? Costurile sunt foarte mari, daca ne uitam la imprumuturile facute in ultima vreme. Consecintele vor fi suportate de contribuabili care trebuie sa participe la restituirea datoriilor. Acum sa incercam sa ne facem o idee despre ce se intampla. Statul a iesit din recesiune dupa masurile de austeritate luate. Asta inseamana ca dupa ce a imprumutat sume enorme de bani, a taiat de unde a vrut, statul a iesit la liman si e bine, in timp ce cetateanului pe langa faptul ca i-au scazut veniturile (stat sau privat nu conteaza pt. ca salariile au fost micsorate cu sau fara motive serioase), trebuie sa scoata mai multi bani din buzunar pentru mancare si cele necesare supravietuirii. Ajungand si la articolul nostru, nu cred ca asta conteaza cel mai mult. Indiferent de cum vad romanii noua criza, aceasta ii va afecta. Nu foarte mult ce e drept pentru ca in momentul in care trece un uragan si matura tot ce poate matura alt uragan chiar cu aceeasi intensitate ca primul, nu mai are ce sa distruga daca tu nu reusesti sa repari daunele anterioare. Parerea mea este ca aceasta unda de soc va trage un semnal de alarma iar statul roman prin reprezentatii lui va fi mai precaut si va mentine pe o perioada mai lunga de timp masurile de austeritate astfel incat o mare parte din cetateni va avea de suferit pe un termen mai lung. Problema Romaniei cea mai mare nu este noua criza. Cred cea mai mare problema a noastra este administrarea ingrozitor de proasta a companiilor statului de unde se fura cu nesimtire astfel incat in loc sa aduca bani la buget ele cheltuie si modul in care reusim sa exploatam si sa valorificam resursele naturale cu care a fost binecuvantat spatiul Carpato-Danubiano-Pontic.
Marcu Sorin la 11 August 2011, ora 12:51
Nu are rost sa ne panicam pentru ca nu avem intradevar foarte mult de pierdut .Au de pierdut cei cu averi foarte mari si gestionare proasta ..Crizele in capitalism sunt facute ca sa intareasca sistemul ,oligahrhiile si concernele transnationale ,pestii cei mari ar trebui totusi limitati de puterea statelor.Altfel inechitatile inerente se transforma in discrepante cu urmari sociale aproape imposibil de controlat .
Ce putem face e sa-i ajutam cum putem pe cei din jur ,cu un sfat ,cu o vorba buna ,sa punem umarul la treaba si sa ne incurajam reciproc .
Luati cei bun din presa ,nu mai urmariti stirile de la "ora 5"
Viata e scurta si merita traita ,nu va lasati niciodata batuti .Fiti linistiti!-de foame nu o sa suferiti .

  Inapoi la articolul REPORTAJ: Cum vad romanii de rand NOUA CRIZA

Setari Cookie-uri