Comentarii pe articolul Gafa saptamanii: Cum poate un tabloid sa ingroape o banca


"Gafa" tip Contele de Monte-Cristo

la 14 August 2011, ora 10:46
Este acelasi tip de "gafa" veche de cand e lumea si exista lumea bancilor si a bancherilor, cand unii vor sa castige de pe urma altora sau de pe spatele celor multi, pe nemerit, specific bancherilor,prin tot felul de trucuri, furturi si inselaciuni pe care rastalmacindu-le sensul, le numesc fapte de comert.
Asa si-a cladit imperiul si Rotschild cand a indus in eroare, inseland, practic, pe toata lumea raspindind zvonul, fals, ca s-ar fi pierdut batalia de la Waterloo.
Asa se arata , mai pe intelesul oamenilor de rand si-n filmul Contele de Monte Cristo cand contele corupe telegrafistul ce transmite vestile, dindu-i salariul pe 10 ani pentru a face o "greseala nevinovata", transmitind o stire falsa si astfel sa induca starea de eroare si indoiala cu scopul de a-l falimenta pe un dusman(concurent) de-al sau.
Toate finantele lumii se bazeaza pe INCREDERE, dar increderea este un sentiment omenesc ce poate fi daramat extrem de usor, cel mai usor, cum de altfel, s-a si vazut de-a lungul timpului.(a se vedea si isteria bulbilor de lalea din Olanda anului 1623 sau mai la noi, Caritasul lui Stoica de la Cluij,s.a.)

  Inapoi la articolul Gafa saptamanii: Cum poate un tabloid sa ingroape o banca

Setari Cookie-uri