Comentarii pe articolul Fiscul IMPUNE contributii sociale integrale si pentru drepturile de autor


Titlul e gresit!

Haitchi Ioana la 22 August 2011, ora 17:30
Aceasta prevedere a Codului Fiscal se adreseaza in primul rand PFA-urilor si mai apoi activitatilor independente provenite din drepturi de autor. De ce? Pentru ca sunt foarte multi "angajati" la societatile private in raporturi contractuale de colaborare cu acestea ca si PFA si nicidecum ca si angajati cu carte de munca.
Aici e problema!!! Titul corect ar fi fost:

Inca o lovitura pentru PFA"

Sa nu uitam ca, incepand cu 15 iunie 2011, noile prevederi ale Codului Fiscal, aduceau modificari in acest sens si anume: orice PFA poate angaja cu carte de munca pana la 9 angajati. In anul 2009 impozitul forfetar a facut practic "trecerea" de la SRL-uri la PFA pentru neplata acestui impozit absurd. Aceasta "trecere" a avut urmari serioase la scaderea contributiilor la fondurile de pensii precum si in cel al sanatatii. Statul cauta permanent noi modalitati de a sustine un sistem falimentar in loc sa-l schimbe din temelii, astfel incat, sa ne convina si noua, contribuabililor sa ne ASIGURAM!!! pensiile si sanatatea.

Ca economist sustin cu tarie schimbarea sistemului de contributii la fonduri, indiferent care ar fi ele si introducerea PRIMELOR DE ASIGURARE in baza unor SUME ASIGURATE foarte clar stabilite precum si conditiile de despagubire.
Refuz sa fac parte dintr-o eterna generatie de sacrificiu pentru ca niste "opincari" nu stiu economie.
Numai bine si sanatate tuturor.

  Inapoi la articolul Fiscul IMPUNE contributii sociale integrale si pentru drepturile de autor

Setari Cookie-uri