Comentarii pe articolul Se naste o "lume noua". Ce spune vocea BNR?


vocea bnr spune ce spune roubini

Marius Maxim la 22 August 2011, ora 20:15
sau, ce?...
Adrian B la 24 August 2011, ora 12:15
Profesorul Roubini este singurul economist de vaza care in 2005 - 2006, adica in toiul creserii economice mondiale, avertiza ca economia Statelor Unite se indreapta spre colaps, care colaps va afecta intreaga lume. Si care spunea clar de unde vine colapsul, si care vor fi metodele pe care guvernele le vor folosi ca sa iasa din catastrofa generata de bula imobiliara din America si de sistemul financiar scapat de sub control. Toata lumea l-a luat in deradere, drept profetul apocalipsei, si de-aici numele de Dr Doom. Acum nu mai rade nimeni si lui Roubini i se spune Dr Realist.

Vedem astazi necesitatea reinventarii capitalismului, undeva intre doctrinele lui Keynes de interventie masiva a guvernelor in stimularea cererii agregate si cele ale lui Schumpert, care propovaduia ca entitatile economice care pacatuiesc - vezi AIG si toate institutiile financiare presupuse "too big to fail" sa fie lasate sa se prabuseasca, pentru a primeni economia de merele putrede. Vedem de asemenea necesitatea unei reforme profunde a sistemului financiar care a ajuns atat de complex incat nimeni nu ii mai da de capat - vezi procesul de "securitization" care sta la baza activelor toxice care au prabusit sistemul.

As fi curios sa aflu mai multe de la BNR despre aceasta pozitionare si despre cum se face rost de vointa politica de a modifica actualul sistem de crestere economica prin deficit practicata de zeci de ani in Europa. Cat despre Romania, cu guverne de politruci care nu stiu nici macar diferenta dintre debit si credit, nu mai vorbim, astfel de probleme sunt mult prea subtiri pentru perceptia grosiera si neinstruita a celor care conduc tara, fie ei de stanga sau dreapta.

  Inapoi la articolul Se naste o "lume noua". Ce spune vocea BNR?

Setari Cookie-uri