Comentarii pe articolul Un miliard de euro pentru hidrocentrala de la Tarnita-Lapustesti


Energie electrica din Marea Neagra.

Alecu Ioan-Iasi. la 14 Iulie 2008, ora 11:46
Energie electrica din Marea Neagra.
Hidrocentrala Tarnita-Lapustesti este o investitie tehnologica care trebuia realizata, dar este bine ca se realizeaza si acum.
Avind in vedere scumpirea combustibililor conventionali, propun evaluoarea si resursei de hidrogen sulfurat din Marea Neagra . Aceasta resursa este evaluoata inca din anul 2000 printr-un raport de cercetare efectuat de catre institutii abilitate din SUA ,RUSIA, ANGLIA la cantitatea de 5 miliarde tone. Totodata in fiecare ora se mai adauga inca 10.000tone pe ora. In Romania sunt propuneri privnd exploatarea H2S inca din anul 1970. In anul 2006 eu am propus de asemenea un brevet care a fost medaliat cu aur si un Premiu Special de catre OSIM. Instalatia este conceputa sa consume 10.000tone h2S pe ora si sa produca 1200MW pe oea de energie electrica fara sa emita CO2.Este o tehnologie NON-CARBON. Pretul investitiei este de 1,2 miliarde euro. Totodata sulful rezultat in urma procesului de convarsie al H2S este materie prima pentru chimie si pentru productia de acumulatoare de energie termica. Aceste acumulatoare conduc la cresterea eficientei sistemelor de energie regenerabila si pot asigura autonomia energetica a locuintelor si spatiilor cu destinatie publica.
Trebuie sa mentionam ca BULGARIA a realizat cu forte proprii primul pilot pentru extragerea H2S in anul 2008. Cred ca este cazul sa negindim si noi la aceasta bogatie energetica care este gratuita. Un asemenea proiect este fezabil poate fi construit cu tehnologia din tara noastra si combustbilul ar fi gratuit. In concluzie; Aceasta investitie in domeniul energetic ar asigura 8 la suta din necesarul de energie al Romaniei fara sa cumparam combustibil pentru functionarea ei .
Alecu Ioan .

  Inapoi la articolul Un miliard de euro pentru hidrocentrala de la Tarnita-Lapustesti

Setari Cookie-uri