Comentarii pe articolul Primul lingou de aur Rosia Montana, in 2014? Spune aici ce parere ai despre proiect


despre proiectul Rosia Montana

Vladutiu Liana Maria la 30 August 2011, ora 13:08
In urma aplicarii metodei propuse de investitorii straini, vor rezulta cantitati mari de ape reziduale cu continut de cianura, deosebit de toxice pentru oameni, animale si mediu in general. Aceste ape conform tehnologiei adoptate se depoziteaza in iazuri in mediul inconjurator. Zona in care se vor crea aceste iazuri va deveni un desert, orice infiltratie in panza freatica va pune in mare pericol viata oamenilor si a animalelor. Vegetatia va disparea si totul va arata ca intr-un film de groaza, dupa un cataclism. Metoda de extractie prin cianurare se mai foloseste azi in zone de desert, nu in zone populate, cu frumuseti naturale deosebite, asa cum sunt Muntii Apuseni.
Este lesne de inteles ca interesele economice ale catorva persoane, sunt puse inaintea vietii si sanatatii locuitorilor acelei zone. Aurul este o bogatie a intregului popor si soarta lui ar trebui hotarata de acesta. Sa se organizeze un referendum national, dupa ce poporul este bine informat despre pericolul care i se pregateste. Nu fac nici un fel de comentariu asupra avantajelor economice pe care le va avea tara. Acestea nu vor exista. Se stie ca intotdeauna strainii au venit si au incarcat aurul nostru, noi ramanad cu saracia. Vorba poetului: "muntii nostri aur poarta, noi cersim din poarta-n poarta". Cu speranta ca se mai poate face ceva, pentru a stopa crima Apusenilor. Liana V.
Ovidiu Croitor la 31 August 2011, ora 21:24
Ceea ce ai scris Liana, este perfect adevarat! Interesele imediate ale unor grupuri trec peste interesele seculare ale multimii! Exploatarea de la Rosia Montana va aduce saracie si nenorocire populatiei Romaniei! Numai un om fara iubire de tara ar putea vinde si aurul din pamantul stramosesc strainilor! Numai un om fara iubire de tara ar putea distruge pentru totdeauna minunatiile naturii tarii noastre! Aurul apartine poporului roman si nu avem voie sa ne batem joc de el! Este ultima comoara, ultima sursa care ne mai poate garanta existenta! Spuneti NU!!! exploatarii! Daca nu suntem noi in stare sa exploatam resursele noastre, lasa-ti-le acolo! Nu se vor strica! Poate copiii sau copiii copiilor nostrii vor reusi singuri fara ajutor strain sa-l exploateze si-l vor folosi pentru bunastarea lor! Noi, generatia de azi am fost vanduti, am fost sacrificati, Nu permiteti ca si copiii, nepotii nostrii sa traiasca saraci!

  Inapoi la articolul Primul lingou de aur Rosia Montana, in 2014? Spune aici ce parere ai despre proiect

Setari Cookie-uri