Comentarii pe articolul Cele mai mari esecuri ale clasei politice: VOTATI AICI


Esecuri

Lascu Catalin la 31 August 2011, ora 09:09
Primul esec mi se pare titlul, din nou pe langa continutul articolului.

Esecurile (tactice) listate aici nu sunt ale clasei politice in general , ci eventual ale executivului.

Clasei politice in integralitatea ei i se pot reprosa lucruri mult mai importante:
* Lipsa completa de perspectiva pe termen lung si chiar mediu. Vorba lui Moromete: "Incotro mergem noi, mai Nicolae?"
* Impingerea in derizoriu a unor concepte precum democratie , capitalism, libera competitie, justitie, sistem electoral..etc .

Ceea ce a si dus la pierderea aproape completa a increderii si respectului electoratului ...clasa politica , prin propria ei "performanta", a devenit o parte negativa a societatii, sinonimul a ceva rau famat.

In aceasta perspectiva, esecurile listate aici par derizorii...oricum, inca o data, ele nu apartin in principiu clasei politice in general, ci concret celor insarcinati cu ducerea la indeplinire a respectivelor obiective si care ar trebui sa si le asume .
Gheorghe Dan Mircea Mircea la 31 August 2011, ora 17:28
Esecurile enuntate in articol sunt cateva si poate mai putin dureroase decat cele care cu adevarat ar putea fi considerate intradevar celel mai mari.
De vina, sunt mai multe cauze si factori, si in buna parte sunt de acord cu Catalin.
Insa cel mai mare esec este o mare realizare a Politicului nostru si consta in generarea indiferentei nostre fata de ceea ce se intampla in jurul nostru - si prin urmare acceptarea esecurilor noastre, acceptarea explicatiilor oficialilor, a starilor de fapt care ne inconjoara.
Esecul face deja parte din viata nostra si este "promovat" de clasa politica in modul meschin al jocului politic.
Politicul a fost infectat de mediul/oamenii de afaceri, care a/au subjugat oamenii politici, acestia nefacand nimic altceva decat promovind in numele"democratiei" interesele econimice care nu mai au nici o legatura cu societatea si valorile acesteia. De multe ori ma intreb cu ce ne diferentiem de civilizatia preistorica? Prin confort fizic, in rest poate suntem mai primitivi!
In spiritul "DEMOCRATIEI" se promoveaza mediocrul, se fac legi pentru "minoritatile" care ne conduc politic, se aplica principiul "multi, da prosti" asa ca hai sa-i conducem, sa-i mintim si sa ne propovam interesele minoritare!
Regula ca 20% din populatie conduce 80% din acesata devine lege si in numele ei se explica esecurile!
Mindroiu Vicentiu la 31 August 2011, ora 18:12
cel mai mare esec al clasei politice este chiar clasa politica," incapabila"/ incapabila in totalitate-ghilimelele se inteleg de ce-nu poate sau nu VREA
Dimofte Catalin la 31 August 2011, ora 18:59
In general incerc sa nu poluez forumurile/listele cu mesaje de genul "De acord", "DA/NU!!!", "Si eu", dar de data asta fac o exceptie -- Chapeau, d-le Lascu!

  Inapoi la articolul Cele mai mari esecuri ale clasei politice: VOTATI AICI

Setari Cookie-uri