Comentarii pe articolul Roubini se intoarce: China se va prabusi. Brazilia va avea probleme!


Roubini

la 2 Septembrie 2011, ora 10:51
Este un "purtator de cuvant".
Indica reperele unuei "cai" intr-o zona deja stabilita.
Pentru cunoscatori pot fi locuri comune s-au confirmari.
Pentru necunoscatori, sunt profetii.
Adrian Dumitrescu la 2 Septembrie 2011, ora 11:31
Un mare adevar, a prevazut acum 2 ani o criza care a inceput acum 5 ani, mare profet...., daca putea sa explice macar de unde a pornit si unde o sa se opreasca ar fi fost macar un pas ...
Ivan la 2 Septembrie 2011, ora 11:55
Si eu pot sa prezic ca aceasta criza este inceputul sfarsitului DEMOCRATIEI. Care precum COMUNISMUL este o ideologie prost aplicata si inteleasa. Si una si alta este o forma "moderna" de exploatare a omului de catre om, prin parghiile oferite.
Pana cand constiinta personala nu va ajunge la un grad atat de ridicat incat sa inteleaga fiecare individ in parte ca tocmai ea, constiinta, ne face diferiti fata de celelalte vietati.
Daca se va mai tine aceasta cale ( au ajuns democratii sa investeasca in tarile comuniste!!! Nu vi se pare ciudat? Este normal sa investesti in principiile cu care nu esti deacord? Da doar pentru profit si nimic altceva.) de catre cei avuti (toti cei care decid aspra tuturor), in curand in toate tarile asazis civilizate vor porni revolte infioratoare. Nu are rost sa dau exemple.
Sfatuiesc oamenii sa se debaraseze de lucrurile personale scumpe deoarece vor ajunge tinta HULIGANILOR.
Asta prezic eu. Viitorul ne va da raspunsul. Chiar sper din tot sufletul sa nu se ajunga acolo.
Zile cat mai bune tuturor!
Horatiu la 2 Septembrie 2011, ora 12:02
Cred ca i se da mult prea multa importanta, intr-o lume destabilizata si debusolata. Probabil ca omul face bani buni din "profetiile" astea. Cineva ar trebui sa se gandeasca si la "manipularea pietelor", si chiar sa ia niste masuri dure. Valabil si pt. asa-zisele "agentii de rating".
Neculau Costica la 2 Septembrie 2011, ora 12:06
Vad ca uitati ca el a vorbit de criza inaintea ei si ca este exact invers , a avertizat de criza cu 2 ani inainte si a fost luat la misto de de-alde tine...
China are mdelul totalitar, nu China va suferi ci cetenii ei, sutele de milioane de muncitori foarte prost platiti de care nu vreti sa stiti...De fapt , toate economile astea ce par sa se dezvolte subit, o fac pe seama muncii neplatie a sute de milionae si miliarde de muncitori subplatiti. Averea Chinei vine din faptul ca muncitorii primesc salarii de mizerie, profitul luand-ul statul...care este doar u concept. Asa ca de fapt averea Chinei este a conducatorilor ei, a celor ce pot dispune de acei bani...De aia comunismul nu va exista niciodata, el poate veni doar la pachet cu desfiintarea completa a propietatii si a banilor...!
la 2 Septembrie 2011, ora 12:19
Pe Terra exista un potential economic limitatde resursele sale minerale.Orice dezvoltare a unui grup economic are la baza resursele altui grup economic si de aceea orice progres este urmat de un regres.Asa va pati si China cum am patit si noi .Si Romania avea o crestere economica de 7-8% si acum e in recesiune .Cam toti stiam despre ce avea sa se intample dar ne amageam :lasa ca mai dureaza pana vand si eu in profit!!!Ei n-a fost asa.China va fi urmatoare pe list dar asa cum Roubini nu stie cand ci doar apreciaza asa pot aprecia si eu ca in 2012 china va intra in colaps.Mai ales ca si magazinele chinezesti din Romania nu mai aduc marfa din China fiindca nu se mai cumpara?!
Livanov Valeriu la 2 Septembrie 2011, ora 22:31
Daca vor avea probleme cei care muncesc si reprezinta echivalenta valorii banului,iar speculatorii bursei ,adica a muncii altora reprezinta viitorul de carton al speculatorului... va inselatii!...Dormiti in pace pe specularea bursei(adica nemunca,care nu reprezinta valoarea,doar,speculatia).
Dan la 3 Septembrie 2011, ora 00:39
China ,fiind una din tarile care are la baza cresterii economice exporturile produselor de la A la Z si stand la baza piramidei producatorilor mondiali,in contextul actual al scaderii economice sau a unor cresteri foarte vagi fiind mai mult o reactie in urma scaderii economice in ce priveste tarile dezvoltate si emergente coroborate cu datoriile publice uriase,statele afectate iau masuri de austeritate foarte agresive in urma carora va inflori si mai mult economia gri companiile dand in continuare faliment,rezultand o crestere continua a somajului inseamna un consum in scadere.Unele tari au majorat taxele vamale adaugand si alte produse pe lista pentru o protejare productiei interne.Bancile si institutiile financiare deja au o expunere prea mare preferand sa stea pe cash decat sa crediteze tarile cu deficit bugetar si companiile din interiorul acelor tari deoarece guvernele elaboreaza legi pompieristice riscand sa-si adancesca recesiunea.Cresterea economica a Chinei este pe un canal descrescator care in mod normal duce la o recesiune fiind legata de situatia economica a acestor tari ,tocmai de aceea a imprumutat S U A fiind si cel mai mare creditor (de mult timp pietele financiare se misca in functie de evolutia indicelui bursier dow jones).
Ivanescu Bogdan la 5 Septembrie 2011, ora 00:26
Domnilor,ar trebui sa multumim domnului Roubini pentru prognozele economice dar cred ca i-am fi mai recunoscatori daca ne-ar da si solutii de contracarare a acestor evenimente economice- de aparare fata de efecte si de contracarare a cauzelor.In mod CLAR trebuiesc luate masuri de catre politicieni pentru a se introduce instrumente de control asupra domeniului speculativ din burse.Imi permit sa-l contrazic pe domnul Roubini in privinta Chinei-descresterea economica va fi observata din afara Chinei dinspre statele pe care le-a creditat,dar daca China isi reorienteaza fluxul economic catre alte zone-vezi Africa ,America de Sud sau restul Asiei unde SUNT RESURSE atunci China se va dezvolta depasind prognozele celor pe care i-au creditat.

  Inapoi la articolul Roubini se intoarce: China se va prabusi. Brazilia va avea probleme!

Setari Cookie-uri