Comentarii pe articolul Home & Office: Redefinirea conceptului Spa


Derapati, stimati domni!

George Niki Uhr la 28 Octombrie 2007, ora 06:15
Derapati, stimati domni!
In primul rand, conceptele americane despre consum sunt departe de a promova sanatatea, promoveaza doar profitul. Atat! (am aici mii de exemple: MacDonalds, KFC, Coca Cola, etc.etc.etc)
In al doilea rand natiunea americana este una dintre cele mai afectate de obezitate si au cele mai nesanatoase obiceiuri alimentare. Nu pot da lectii de sanatate altora.
Produse naturale? Despre ce vorbim aici? Sapunul NU ESTE NATURAL (indiferent de metoda de obtinere!). Iar despre asa zisele tratamente cosmetice nici nu are rost sa discutam. Alimetatia naturala? Unde se gaseste de cumparat? Tot ce vad in piata, la supermarket sau la magazine este...industrializat (tot ce inseamna carne, inclusiv peste!), tratat, hormonizat (unde poate atinge un curcan 11 Kg - fara cap, gat si picioare)in libertate?) sau modificat genetic (cerealele de care se face atata caz. De fapt, nici nu se comercializeza cereale ca atare, ci niste "fulgi" care nimeni nu poate sa spuna ce contin cu adevarat. Aici, nu mai mentionez, ca "fulgii" pentru a fi comestibili sunt plini de zahar din...melasa!). ASTA MANCAM. Cu o asemena "dieta" ai o sanatate pe masura. O agricultura naturala, ecologica, NU POATE HRANI O PLANETA INTREAGA. Dar nu asta este adevarata problema: marile societati "producatoare" de alimente, in conditiile unei hrane adecvate...ar da faliment, si acest lucru nu este de dorit (fireste cand esti proprietar de asa ceva!).
Dupa mine, articolul asta este reclama pe fata la conceptul SPA (care face furori in SUA si in Europa de vest). Si asta pentru ca oamenii sunt naivi: ce poate fi mai frumos decat "sa manaci fara...sa te ingrasi" (sloganul a milioane de diete), sa castigi fara...sa muncesti (sloganul a milioane de promotii in special in SUA) sau sa fii absolut sanatos dupa o sedinta de SPA?
Stimati domni, DERAPATI.
Danila Andrei la 12 Ianuarie 2011, ora 20:26
Buna ziua. Spa, conform Robert-ului francez si Oxfordului englez, este numele unei localitati din Belgia, renumita din perioada medievala pentru izvoarele sale. Nu are nicio legatura cu Nero :)

  Inapoi la articolul Home & Office: Redefinirea conceptului Spa

Setari Cookie-uri