Comentarii pe articolul Unu din zece romani crede ca isi va cumpara o casa in urmatorii trei ani


Estate agent's trick: estimare tranformata in certitudine

Valentin Mandache la 15 Iulie 2008, ora 08:08
Estate agent's trick: estimare tranformata in certitudine
Citez din articol, unde se zice ca "daca 11% din populatie estimeaza ca isi va cumpara o locuinta, inseamna ca aceste persoane au si puterea de cumparare", o afirmatie manipulatorie clasica a agentilor imobiliari. Se porneste cu o estimare care e mai mult o parere si se ajunge la o certitudine. O cercetare mai atenta a pietii, bazata pe date statistice solide ar arata ca numai cateva procente (circa 3%) din populatie e de fapt capabila de a cumpara o locuinta, de patru ori mai putin decat cifrele umflate prezentate de agentii. Ne e de mirare ca in stilul acesta care numai profesional nu e se ajunge la crize imobiliare majore.
Simion Grigor la 15 Iulie 2008, ora 20:44
Iar un roman din 9 crede in exstenta OZN -urilor!!!
De unde se vede ca probabilitatea sa-ti iei o casa in urmatorii 3 ani este mai mica decat probailitatea ca Omuletii Verzi sa ni se arate in urmatori 3 ani .
Multumim din inima Agentiilor de Imobiliare !
Mihaie la 15 Iulie 2008, ora 23:29
Am dubii serioase ca unul din zece romani castiga peste 1.400 euro pentru a-si permite un credit de 800 euro/luna timp de 25 ani cat e rata la 100.000 euro. Cam atat e un apartament cu 2 camere intr-un bloc nou (neconstruit :))) Cred ca sondajul a fost facut pe oameni ce dormeau si visau frumos. O fi cererea mare, dar la salarii mici, ce posibilitati de plata ai? Nu e prost cel ce cere ci cel ce plateste. 140.000 euro un ap 3 camere din 1971? Niciodata!
Dinu Brai la 16 Iulie 2008, ora 16:27
Eu sunt unul dintre cei care am achizitionat un apartament nou cu 3 camere, intr-o zona de mijloc al Bucurestiului! Acum stau si ma gandesc ca am platit 1200 E mp,......bani cu care mi-as fi putut cumpara un apartament cu 2 camere la Viena intr-o zona de aceeasi reprezentare! Pt a aduna suma necesara am lucrat 3 ani in strainatate pe un salariu de 5000 E pe luna! In aceste conditii, cum ar putea un roman care lucreaza la stat sau la firme private de mica anvergura sa adune suma necesara pt a achizitiona un apartament ?????? Realitatea este ca speculantii au ridicat pretul pietei imobiliare pe fondul incurajarii consumului dictat de institutiile financiar bancare! Bucurestiul ramane capitala cu cele mai confuze si contradictorii preturi ale pietei imobiliare din toata Europa! Cred ca orice om de buna credinta va astepta asezarea pietei pt a face o achizitie imobiliara la adevarata ei valoeare! Succes!

  Inapoi la articolul Unu din zece romani crede ca isi va cumpara o casa in urmatorii trei ani

Setari Cookie-uri