Comentarii pe articolul Topul celor mai periculosi soferi din Europa. Cum sunt romanii


nu e chiar asa

Hopulele Florin Marcel la 10 Septembrie 2011, ora 11:35
Sunt un foarte mare fan Wall-Street insa, topul acesta nu este 100%. Eu consider ca romanii sunt unii din cei mai periculosi soferi. Motivele sunt nenumarate. Pentru a se constitui acest top corect trebuie facut inca un calcul.

Spre exemplu daca luam Romania de pe locul 8 in comparatie cu Rusia de pe locul 1 si calculam procentajul deceselor din accidente rutiere la nivelul populatiei ajungem la urmatoarele rezultate.

In fiecare an in Romania moare 0.035 % din populatia totala in accidente rutiere. In Rusia in fiecare an moare 0.02 % din populatia totala in accidente rutiere (populatia fiind socotita la 20 mil loc pt Romania si 150 mil loc pt Rusia).

In urma acestui calcul: Romania depaseste Rusia la mortalitate din accidente de circulatie.
Ingalati Excel la 10 Septembrie 2011, ora 13:23
Mai rar se mai fac calcule matematice in zilele noastre.
Dar in top sunt doar tari foste ?
la 11 Septembrie 2011, ora 10:58
Pentru Romania s-au luat in calcul 20 mil loc,in realitate (probabil) 30% sunt "afara"
Tudoran Constantin la 13 Septembrie 2011, ora 00:40
Asa, si? Ghinion. Cine se urca la volan stie ce risca. Cui nu-i da mana sau se teme... poate merge pe jos, sau si mai bine, poate sta acasa. Desi e periculos si acasa. Poti aluneca in baie sau poti sa te electrocutezi in bucatarie cu mixerul (stiu un caz), sau iti poate exploda butelia ori mai rau, poti sa adormi cu tigara aprinsa sau sa te inneci cu o bucata de paine si sa nu fie nimeni prin preajma... Asta e! Viata e plina de riscuri. Mortalitatea anuala datorata accidentelor in gospodarie e mai mare. Ce sa facem? Sa nu mai stam acasa?!?

  Inapoi la articolul Topul celor mai periculosi soferi din Europa. Cum sunt romanii

Setari Cookie-uri