Comentarii pe articolul Stai cu chirie sau iti cumperi casa? Vezi o comparatie de costuri


calcul eronat

la 13 Septembrie 2011, ora 15:44
oriunde ai sta ideea e ca trebuie sa platesti, iar daca faci credit pentru un apartament nu te obliga nimeni sa investesti masiv inca din primul an, iar cine cumpara un apartament de 60000 E nu il cumpara fara geamuri termopan, usi, centrala termica si parchet, deci nu ai cum sa investesti 15000-20000 E. De obicei cei care fac un asemenea credit pe 30 de ani sunt tineri pana in 30 de ani care abia isi intemeiaza o familie, lucru ce presupune copii. Deci ce e mai rentabil sa platesti o rata la banca pe care ti-o faci asa cum iti permiti sau sa te muti de colo colo cu toata familia daca nu mai poti locui in acelasi loc? Ideea e ca o investitie de acest gen nu o faci doar pentru tine ci o faci si pentru cei pe care ii lasi in urma. Oricine e sanatos la cap are nevoie de stabilitate, iar chiria nu iti ofera acest lucru. Ca si calcul in momentul in care preturile vor creste sau vor scadea la apartamente, acelasi lucru se va intampla si cu pretul chiriei, aceste lucruri merg mana in mana.
Dorel la 13 Septembrie 2011, ora 17:21
hai lasa-ma, un refresh la zugravit, o nepotrivire de gusturi la gresia si faianta din baie, o mobila decenta pt doua camere si bucatarie, un frigider, o masina de spalat si un tv si pac ai cam ajuns la 10.000. despre ce vorbim?
Jijiho la 13 Septembrie 2011, ora 20:48
n-ati luat in considerare alta posibilitate: pentru ca ma mut dintr-un loc in altul trebuie sa stau in chirie. totusi, in acest timp imi construiesc o locuinta pentru momentele de ragaz sau pentru cand ma voi trage la pensie ori chiar pentru a o putea vinde candva. alta varianta: am un coleg care si-a luat un apartament cucredit, pe care l-a inchiriat (astfel...se plateste singur), iar el si sotia stau in chirie (platind o suma mai mica). desigur, in cazul lor scopul este investitia si nu comfortul unui nou apartament. riscul consta in scaderea pietei imobiliare (daca scade dramatic, ori amani ori vinzi in pierdere).

  Inapoi la articolul Stai cu chirie sau iti cumperi casa? Vezi o comparatie de costuri

Setari Cookie-uri