Comentarii pe articolul BNR reactioneaza dur la declaratiile lui Patriciu


Banii dati PSD de catre aripa socialista a PNL incep sa dea roade

Cucu Ioan la 15 Septembrie 2011, ora 18:17
Banii dati PSD de catre aripa socialista a PNL incep sa dea roade

Se stie ca dl.Patriciu a sponsorizat in campania electorala PSD,mizand pe victoria in alegeri a socialistilor si a Dlui.Nastase,sub a caror putere si obladuire,de fapt, si-a pus bazele imperiului sau petrolifer.

In plina campanie electorala din 2004,Dl.Patriciu spunea ca mai da doua saptamani dlui Basescu(cat mai erau,de fapt pana la turul doi al alegerilor prezidentiale) si apoi va schimba foaia.

Realitatea nu a confirmat cele prevazute de dl.Patriciu si PNL sub impulsul victoriei lui dlui Basescu a preluat puterea ,dl.Tariceanu devenind primul ministru.

Si totusi investitia facuta de magnatul petrolului incepe dupa 2 ani sa dea roade.

Intalnirile secrete intre Geoana si liderii PSD printre care cu dl.Olteanu si mai ales cu dl.Patriciu au pus in practica un plan de contrabalansare a dizidentei liberale,care se baza in mare parte pe pierderea majoritatii parlamentare a PNL si, ca rezultat caderea dlui Tariceanu din functia de premier.

Deci,iata ca cheltuiala facuta prin sponsorizarea PSD incepe totusi sa rodeasca.Sprijinul tacit sau explicit al PSD face ca orice schimbare majora provocata de gruparea Stolojan sa fie limitata,daca nu imposibila.

Asa cum a declarat dl.Diaconescu ieri la TV intentia de a depune din partea PSD a unei motiouni de cenzura nu mai este la ordinea zilei si fara sprijinul PSD nici nu ar avea sorti de izbanda.
Gratie intelegerii cu acest partid socialist,care in mod evident si,mai ales ca urmare a sponsorizarilor primite,acesta nu mai are interes sa contribue la demolarea PNL Tariceanu.

Argumentul, decisiv este,deci, solidaritatea dintre Dinu Patriciu si corifeii pesedisti. Este limpede ca acum banii dati de catre magnatul petrolului, partidului dlui Mircea Geoana dau roade si arata ca investitia a meritat.

Gruparea Stolojan nu are forta financiara a gruparii Patriciu, pentru ca nu s-au cartelat transpartinic. Nu au facut-o deoarece nu au bani si nici nu vor sa cada sub presiunea altor grupari oligarhice sau de interese.

La bani multi, solidaritati mari. O victorie a gruparii Stoica-Stolojan ar putea slabi aceasta solidaritate transpartinica in care PNL merge alaturi de PSD si PC printr-o fratietate ascunsa.

Sa nu uitam de grupurile de interese transpartinice de profitori si afaceristi care isi folosesc pozitia si influenta politica pentru a dobindi avantaje economice.

Prin slabirea PNL Tariceanu,marii rechini care au aparut in timpul guvernarii Nastase ar pierde in mod sigur avantajele si interesele, acum protejate de gruparea petroliberala.

Deci in ciuda mimarii opozitiei fata de PSD,partide ca PC,PSD si PNL Tariceanu se pot uni in momente de criza ,pot evita caderea guvernului sau declansarea de alegeri anticipate.

Se pare ca sub scutul PSD si PC ,gruparea Stolojan nu va putea sa foloseasca avantajul gruparii consistente de deputati liberali care au aderat la platforma,aceasta explicand si cele cateva cedari ale unor deputati care aderasera la platforma.

De asemenea o opozitie in interiorul PNL,inclusiv prin Congresul extraordinar,de asemenea nu va aduce avantaje platformistilor, grupul oligarh promovand in judete fideli,impartind posturi si recompense la persoane care daca ar schimba macazul le-ar pierde cu siguranta.

Accelerarea proceselor lui Patriciu si a altor dosare de la DNA ar fi o premiza favorabila dar viteza cu care merge justitia este desarmanta.

Rezulta ca singura cale logica,daca realmente nu avem de a face cu idealisti,este ca gruparea platformei sa infiinteze un nou partid liberal si in asociere cu PD sa dea o lovitura electorala grupului oligarh.

Aceasta este insa calea grea si anevoioasa dar singura care ar putea duce la victorie.

  Inapoi la articolul BNR reactioneaza dur la declaratiile lui Patriciu

Setari Cookie-uri