Comentarii pe articolul Departamentul de HR trebuie sa invete sa devina un partener strategic la nivel de organizatie


Strategii HR in companiile din Romania = inexistente

Sorin Mirel Balogh la 15 Iulie 2008, ora 17:48
Strategii HR in companiile din Romania = inexistente
In SUA anilor '60 a inceput sa se realizeze importanta departamentelor de resurse umane din organizatii si dezvoltarea de studii pentru dezvoltare organizationala la nivelul resurselor umane cu scopul cresterii profitului, eficientei muncii si satisfacerii profesionale.
In Romania de azi departamentele de resurse umane au roluri si responsabilitati diferite cum ar fii selectie de personal; evidenta dosarelor angajatilor; executarea directivelor date de diretorul executiv. Nu se promoveaza o politica de dezvoltare a angajatului; de creerea a celui mai potrivit climat in organizatie; de stabilirea unui sistem bazat pe onestitate, competente si rezultate la locul de munca. De cele mai multe ori recunoasterea este facuta pe criterii neprofesionale; mai mult pe baza de simpati personale etc.. Nu se incurajeaza diversitatea in opinii si increderea sau spiritul de echipa, in schimb este incurajata barfa care este otrava curata pentru cultura unei organizatii.
Am studiat Psihologia Organizationala in SUA si am incercat sa o aplic in firme din romania - deocamdata nu am gasit o organizatie si un management care sa inteleaga importanta resurselor umane din organizatie si respectul pentru fiecare individ.
Inca exista ideea ca angajatii nu sunt cei mai importanti intr-o firma; sunt suficientii altii care asteapta la usa pentru job, si in consecinta ne batem joc de ei cum putem mai bine. TRIST DAR ADEVARAT.
Caraion-Buzdea Constantin la 16 Iulie 2008, ora 14:15
Asta ca sa le-o spunem de la obraz... Na !
Cosmin Sorin Molnar la 20 Iulie 2008, ora 20:06
Eu am studiat Psihologia Organizationala in Romania dupa un model cat se poate de occidental la o renumita facultate de psihologie din tara insa ceea ce nu inteleg eu este comportamentul managerilor care isi lasa sa plece angajatii formati de ei cu costuri mai mici sau mai mari atat pentru angajati cat si pentru angajatori. Intrebarea mea este: de ce investesc managerii de multinationale in formare daca uita sa investeasca in retentia personalului caruia i-au dezvoltat potentialul identificat de ei la un moment dat? Ceea ce mi se pare total absurd este faptul ca nu isi dau seama cum efortul lor financiar devine o mana cereasca pentru recruiterii altor companii care pot sa ofere salarii cu 20-30% mai mari si prin aceasta diferenta sa isi asigure si personal calificat si mai putina bataie de cap, costuri scazute de recrutare, angajati multumiti si productivi, eficienta sporita in procesul de lucru si binenteles profitabilitate.

  Inapoi la articolul Departamentul de HR trebuie sa invete sa devina un partener strategic la nivel de organizatie

Setari Cookie-uri