Comentarii pe articolul Panica si corelare: Bursa se prabuseste la un minim nemaiatins de doi ani [UPDATE 2]


Panica intretinuta de afara

Nicolae Ifrim la 16 Iulie 2008, ora 05:19
Panica intretinuta de afara
Dupa parerea mea atacurile asupra bursei noastre de catre cei din afara se datoreaza in mare parte speculatilor pentru achizitionarea de titluri de pe piata noastra de capital la preturi cat mai jicnictoare(mici).
Motivez: Va dau un exemplu pe care il cunosc, respectiv titurile TLV care sunt titluri foarte bune, banca realizand un profit enorm pentru Romania, este o banca care merge foarte bine dezvoltandu-se continuu deschizand foarte multe Sucursale si agentii in tara, castigand tot mai mult din segmentul de piata pe care actioneaza.Va intreb eu daca aceasta banca se dezvolta in continuare o face in pierdere?Personal ma indoiesc. Daca va mai aduceti aminte banca urma sa se vanda, brusc actiunile au crescut. Acum cand aceasta tranzactie nu a cazut ci doar a fost amanata tilurile au cazut vertiginos, v-ati mira daca peste noapte vor fi alti propritari la aceasta banca?
Ca incheiere ca sa leg titlul de tema va intreb ca o concluzie este intretinuta voit aceasta panica de la bursa de afara, in scopuri evident financiare, ceea ce personal nu inteleg de ce toti se raportea la o economie care nu este a noastra si care este condusa foarte abil prin foarte multe jocuri de interese si nu ne reprezinta? Vi se pare ca ne-au mai ramas multe bunuri in tara noastra care sa poata fi vandute pe nimic, poate va intrebati de ce combinatele siderurgice nu sunt listate la bursa sau fabricile de ciment ,daca va intrebati de ce s-a scumpit cimentul la dublu sau fierul va raspundeti singuri, nu mai avem alternativa, respectiv nu mai avem nimic al nostru suntem dependenti, ati ghicit, de afara.
Cu stima,
Ec.Nicolae Ifrim
Cristina Nicoleta Popa la 16 Iulie 2008, ora 11:28
Felicitari! In sfarsit un comentariu pertinent, o interpretare destul de realista...
Stefan Muresan la 16 Iulie 2008, ora 12:57
Domnule Ifrim, se pare ca v-ati dat singur raspunsul la intrebarile dvs retorice in ultima fraza .

Normal ca suntem dependenti de piata financiara internationala, nu suntem struti cu capul in nisip , capitalul de risc circula liber de un sfert de secol prin lume.!

Atata timp cat capitalul strain a ridicat Bursa timp de 6 ani, de ce sa ne miram ca actiunile scad atunci cand fondurile straine se retrag sa-si linga ranile in barlog ?

As vrea sa vad acum "puterea" investitorilor autohtoni, care au ridicat de exemplu piata imobiliara pe noi culmi ( ca sa aiba de unde sa cada ).

Referitor la manipularea emotionala a pietelor de capital, exista o intreaga literatura de specialitate. Nu uitati ca si perioadele de optimism exagerat fac parte din aceleasi scenarii ;)

Si, vorba dumneavoastra, ca sa inchei, as sublinia faptul ca preturile cresc pe Bursa daca sunt cumparatori cu bani - simplele rezultate bune ale emitentilor nu pot face minuni.

P.S.
Ref TLV, oare care este expunerea bancii respective pe economia americana , via Citibank ?

  Inapoi la articolul Panica si corelare: Bursa se prabuseste la un minim nemaiatins de doi ani [UPDATE 2]

Setari Cookie-uri