Comentarii pe articolul Florin Talpes: Putina lume stie ca un absolvent de IT poate castiga 1.000 de euro dupa un an


Sa ne facem atunci toti IT-isti!

Simona Istrate la 18 Octombrie 2011, ora 11:23
Sa ne facem atunci toti IT-isti! Domnul Talpes probabil ca traieste doar in lumea lui. Eu chiar cunosc persoane care sunt someri si au specializare IT! Pe de alta parte sa inteleg ca daca IT-istii bat la poarta firmei domnului Talpes, ii angajeaza pe toti!
Hornai Tudor la 18 Octombrie 2011, ora 12:44
La inceput e mai greu, dar daca ai minim 1 an experienta ai sanse foarte mari sa te angajezi in domeniu. Asta nu inseamna ca de vei fi angajat la primul interviu.
la 18 Octombrie 2011, ora 12:59
Domnul Talpes poate a avut si noroc si o idee buna.Nu toata lumea poate fi patron de firme. Ce e mai rau este ca toata lumea e obligata sa foloseasca niste "aplicatii " gen declaratia 112 sau Revisal sau... care nu pot fi accesate ulterior la nivel teritorial. Adica in IT romanesc e o varza..
Florin Cezar la 18 Octombrie 2011, ora 13:08
Da, se poate, dar nenea uita sa specifite, ca acest lucru se intampla DOAR in programare, si nu, nu trbuie sa fie neaparat absolvet de studii in domeniu, treui doar sa stie ce face.
peste 90% din absolventii de facultate IT habar nau ce au facut, si din cei 10% maxim 1% se dezvolta in programare.
restul sunt impartiti in celelalte arii din IT, iar majoritate sunt sis admini, care iau intre 8 si 20 de mil pe luna , rare sunt situatiile in care un sisadmin dupa 3-5 castiga peste 20 de mil in mana. care din pacate reprezinta majoritatea absolventilor in it.
este adevarat ca exista posturi in it unde se pot castiga bani multi si in scurt timp. dar crede-ma nea Talpes, skilurile necesare pentru acele posturi "soft" cum le numiti dumenavoastra nu se dobandesc sub nici o forma din facultate, liceu sau orice alta forme de invatzamant.
Plus ca nu mai luati ca general situatia din 2-4 firme multinationale sau foarte mari de soft, ci luati situatia reala a absolventilor din it, cati lucreaza si cati ca ce lucreaza, si cate mii de euro iau pe an :))) ati fi uimiti de rezultate... sunt foarte departe de cele vehiculate in presa...si nu in bine :).

O zi buna si va recomand sa nu mai puneti botu la toate aberatiile pe care le scot toti.. asa ca fapt divers.. cat castiga stafull vostru it??tinand cont de marimea sitului si a voastra... daca un neica nimeni absolvent de it poate castiga lejer dupa un an 1000 de euro doar c anu stie el ca se poate.. pai oamenii vostrii ar truebi sa ia asa.. pe nerasuflate vroe 3000-4000... ia ziceti.. iau??? ca nu cred... so aberatiile astea sunt de prisos...:)
va salut din nou
Adriana la 18 Octombrie 2011, ora 16:26
Uita sa precizeze ca absolventii care ajung la aceste scoruri lucreaza din anul intai de facultate(maxim anul 2) si au deja o experienta de 3-4 ani, iar asta se intampla doar in firmele mari, in cele mici care sunt producatoare din pacate de profesionisti scorurile sunt mult mai mici.
Este mai degraba scorul la care sunt inchiriati oamenii cu 1 an experienta de marile companii:)
Marian Angheluta la 18 Octombrie 2011, ora 17:55
Buna Ziua ,Da mi-ar placea foarte mult sa lucrez si eu in domeniul asta dar nu cred ca o sa am
sanse din pacate .O sa ramana la stadiul de vise.Sunt multi ca mine care stiu programare dar nu au calificare si atunci e foarte greu sa te angajeze cineva.
Subscriu si eu la ce scrie dl Cezar sunt foarte multi care au calificare dar nu au habar cu ce se mananca fara sa fiu rautacios.
Alex la 19 Octombrie 2011, ora 21:24
Domnul Talpes stie ce spune, dar se refera intr-adevar doar la programatori. In functie de tipul de programare pe care il va face, salariul de inceput pentru un proaspat absolvent fara vreo zi lucrata, dar cu ceva capacitati demonstrate la interviu, este >500 euro.

  Inapoi la articolul Florin Talpes: Putina lume stie ca un absolvent de IT poate castiga 1.000 de euro dupa un an

Setari Cookie-uri