Comentarii pe articolul De ce se intorc studentii romani in tara dupa ce au studiat in strainatate


Naivitate si lipsa de experienta de viata

P Razvan la 25 Octombrie 2011, ora 15:11
La varsta lor, motivul e unul singur: naivitatea si lipsa de experienta :)

Poate cand se vor lovi de structurile "impamantenita", cand vor vedea ca degeaba au studiat "pe bune" in strainatate, ca tot copilul de smecher fara masterat si cu universitatea aproape terminata la spiru' este promovat, atunci vor pricepe ca au facut o greseala.

In Romania reuseste unul din 20 si nu neaparat cel mai bun, nu 15 din 20 ca in alte tari (si evident, nu neaparat cei mai buni).

Asta la modul general, mai sunt si cazuri speciale, de exemplu familii cu probleme, care cer prezenta locala a respectivilor.
Vlad la 25 Octombrie 2011, ora 17:02
Maturitate sociala si experienta de calitate ...

Sau poate ca s-au lovit de structurile "impamantenite" de tineri, poate au luat decizia responsabila de a studia "pe bune" in strainatate constienti fiind ca intoarcerea lor poate in sfarsit promova calitatea si valoarea.

Cum interviul lui Daniel tocmai a demonstrat, cei buni reusesc si in tara. Daca incearca. Asta la modul general.

Bogdan la 25 Octombrie 2011, ora 23:40
Vlad, omule bun ... normal ca Daniel tocmai a demosntrat ca cei buni reusesc bla bla ... dar uiti sa zici ca e fiul lui Farmache si ca e simplu sa reusesti cand ai asigurate de mic nevoile de baza gen un acoperis si o masina (nu matiz/tico, una decenta) + niste bani sa stai in UK ... bravo lui no problem, dar sa lasam demagogia asta cu sacrifiile facute si bla bla ...

ok da sunt burse etc dar pe bune cate burse is pe lumea asta de toti le iau ? give me a break ... sa te vad pe tine cu salar din Romania cand pui 600 EUR net la o parte sa iti platesti chiria pe o luna afara si ceai cu biscuiti mancare ... dupa mai vorbeste ...
Roxana la 27 Octombrie 2011, ora 20:03
LIPSA DE EXPERIENTA
M-am intors in tara dupa un an de master in Franta. Pentru ca visam sa lucrez intr-o multinationala si pentru ca vroiam sa cred ca o diploma in strainatate este tot ce ma desparte de satisfactia profesionala oferita de "o cariera de succes". Ce poate fi mai frumos decat sa fi apreciat aici, in tara ta? si sa mai castigi si bani din asta, ca doar un angajat cu studii in strainatate are alt pret.
Nu are rost sa va spun cat de dezamagita am fost de multinationala romaneasca, de organizare, de proceduri, de vaicareli si de fuga de responsabilitate... Dar am invatat lectia si NU O SA REPET GRESALA.

  Inapoi la articolul De ce se intorc studentii romani in tara dupa ce au studiat in strainatate

Setari Cookie-uri