Comentarii pe articolul De ce se intorc studentii romani in tara dupa ce au studiat in strainatate


mda

Bogdan la 25 Octombrie 2011, ora 23:36
ce povesti frumoase dar de adormit copii ... e normal ca sunt "oportunitati" foarte mari acasa din moment ce aici se proneste de la un efect de baza jos ... dar ce uita cei din imagini (cunosc pe 2) sa zica ca de acasa erau cam rezolvati in sensul de un acoperis etc ...+ contacte care sa te puna pe the right track

de altfel, doar un nebun s-ar intoarce acasa ca sa aiba un salar din care 50% (cazul fericit) sa mearga in ipotecarea viitorului tau la banca x ca de restul sa mananci si cam that's it ... sa fim seriosi ...

dar cand ai de acasa chestiile de baza, normal ca somnul si cum privesti cu "optimism" viitorul se schimba radical ...

bottom line, hai sa nu ne imbatam cu apa calda "orice obstacol poate fi trecut" ca doar sa locuiesti si sa mananca biscuiti cu ceai in UK sau Austria ai nevoie de macar 600 EUR ...

hai noroc si fiti mai obiectivi tinerilro optimisti si care vreti sa schimbati totul ... mdah ...
Victor Trifan la 26 Octombrie 2011, ora 16:30
Bogdan, tu scrii ingrozitor, dragul meu. Daca si vorbesti precum scrii, personal nu te vad din randurile celor pe care (spui tu) ca ii cunosti. Personal nu cred in ruptul capului ca cei despre care vorbim, scriu (deci comunica) intr-un asemenea hal. Modul tau de exprimare este lamentabil, dragul meu (fara a mai aminti despre combinatiile cu limba engleza, o adevarata bomboana pe coliva limbii romane).
Sa stii ca imaginea unei persoane se compune si din asta. Cum peste tot in lume se fac si se desfac contracte, multe din contactele respective pleaca de la scrisorile de intentie ale partilor.
Nu te vad in postura incheierii vreunui contract vreodata cu modul acesta de exprimare, pentru simplul motiv... ca nu vei fi luat in serios. Deci, chiar daca vei dori, din pacate tu nu vei putea schimba nimic, asa cum poate doresc unii dintre cei din discutia prezenta.

Si inca ceva. Sa stii ca acest text nu este un atac la persoana (daca cumva crezi asta). Atacul la persoana inseamna motivatia care incearca discreditarea argumentului. Eu doar te-am criticat, pentru ca prin postul tau mi-ai dat ocazia s-o fac, in virtutea faptului ca discutam aici despre... studii in strainatate.

Iti recomand sa te ingrijesti pe viitor in a scrie corect gramatical si cu semnele de punctuatie necesare, pentru ca textele tale sa fie citite usor si intelese ca atare. Va fi doar inspre binele tau, sa fii sigur de asta.
Succes.
Ratiu Silviu la 26 Octombrie 2011, ora 22:39
Victorash dragule,
Pe tine ce te-a deranjat,draga?Cum a scris feciroul de dinaintea ta sau faptul ca tu nu-i cunoshti pe cei "2"?
Shi ca veni vorba,dojana e buna dar numai daca duce catre un "ceva".Iar dojana ta,dincolo de obiectiuni formale,nu duce nicaieri.Pentru ca,se pare,tu dragule,nu ai citit despre ce era vorba in articolele comentate,asa cum le-a comentat,bogdan.Ori,la urma urmei,despre (cam) asta era vorba!Adica,pentru intelesul tau,Victorash,era vorba daca fetele shi baiethi aceia vorbeau de la ei sau ...de la altzi...Daca ma potzi urmari...
Victor Trifan la 27 Octombrie 2011, ora 13:57
Nu te pot urmari, Silviu, imi pare rau. Cand vei scrie corect gramatical, am s-o pot face. Adica cu in loc de sh (sau simplu s, ca se intelege cuvantul), cu litera mare pentru numele proprii, cu spatiu dupa virgula si punct, cu virgula acolo unde-i este locul, cu ghilimele puse cu rost in propozitie.
De diacritice nu ma leg, pentru ca acestea tin de tastatura, setari soft, graba cu care scrii, etc. Sunt scuzabile in sistemul digital de azi, atata timp cat textul este lizibil si usor de lecturat.

Dar de felul gresit in care scrii CHIAR SI TU... ma leg. Pentru ca, asa cum am scris mai sus: imaginea unei persoane se compune si din asta. Nu vei fi luat in serios atata timp cat propriul tau text contine greseli... care se invata in scoala primara (eu am terminat-o prin '81). Vei arata (poate fara sa vrei) ca esti in cel mai bun caz un tip neatent si dezinteresat de ceea ce face, ca sa nu spun ca poti fi luat drept ignorant sadea.

Mergand pe fir mai departe, scrisorile de intentie si CV-urile... sunt scrise, dragul meu. Ca posibil angajator, caut oameni care sa-mi aduca plus valoare prin serviciile lor, nu pot face asta cu ignoranti sau dezinteresati... pana si de propriul lor mod de scriere.

Intelegi acum ca de aici pleaca totul? Ti se pare asadar ca dojana mea, duce totusi la ceva? (Ceva fara ghilimele, cuvantul nu reflecta un inteles ascuns.)
Pentru ca discutam aici despre studii (culmea, in strainatate), si multi dintre cei ce posteaza se plang de lipsa locurilor de munca invocand fel si fel de motive vizavi de pregatirea lor, dar nimeni nu ia in seama, banalele greseli gramaticale care sunt vazute in mod sigur de altii si tratate ca atare.

P.S.
Nu sunt profesor daca banuiesti cumva asta. Lucrez intr-un domeniu privat si platit peste medie... pentru ca serviciile mele sunt aducatoare de plus valoare reala, valoare din care angajatorul imi da o bucata suficient de consistenta pentru a ma convinge sa continui cu... serviciile aducatoare de plus valoare reala.
(Vezi, e o simbioza posibila doar pentru ca sunt serios in ceea ce fac, nu iau nimic in deradere, nici macar propriul mod de scriere.)
Succes.

  Inapoi la articolul De ce se intorc studentii romani in tara dupa ce au studiat in strainatate

Setari Cookie-uri