Comentarii pe articolul Florin Talpes, BitDefender: In Romania avem o cultura gresita a succesului


Salarii nejustificate?

Ellie la 4 Noiembrie 2011, ora 10:30
Se prea poate ca salariile sa fie nejustificate asa cum este de parere domnul din articol, se prea poate ca multi absolventi sa nu aibe notiunea realitatii , DAR, sa nu uitam ca intotdeauna salariul pe care il pretindem pentru munca prestata se leaga in primul rand de cheltuielile zilnice necesare supravieturii si unui trai cat de cat decent. (chirie, facturi, mancare - mai bine de jumatate din salariul nostru se duce pe mancare...)

Ca poate munca prestata nu valoareaza acel salariu, asta e altceva. In opinia mea, aici este problema: nu se intalneste cererea cu oferta nici in ceea ce priveste salariile.
Mi se pare absolut normal din partea angajatorului sa nu fie de acord sa plateasca un salariu de 500 de euro unui om fara experienta, asta deoarce omul trebuie trainuit si dureaza pana sa produca banii care se investesc in formarea lui. De asemenea, anagajatorului nu-i pasa ca o chirie in Bucuresti nu scade sub 200 euro......

Asa ca..... tot vorbim, dar nu ne intelegem reciproc :)
Liviudm la 5 Noiembrie 2011, ora 12:23
In facultate se pot face Internship-uri, a aparut si pe la noi acest model. Acolo poti sa acumulezi experienta pe baza careia poti cere dupa aceea salariul pe care-l consideri tu multumitor pentru nivelul tau de trai, bineinteles in concordanta cu valoarea pe care o generezi pentru companie. Ca tu ai stat si ai rupt cluburile in 2 in facultate si n-ai nici o experienta, dar chiria e 200 de euro, nu te indreptateste sa ceri 500. Puneti mana si munciti si nu va mai vaitati ca nu castigati destul si ca patronul plateste prea putin. Nu va convine, faceti voi ceva si platitii voi pe altii "prea putin". Sau fugiti in afara ca sunt caini cu covrigi in coada acolo si o sa fiti tratati regeste.

  Inapoi la articolul Florin Talpes, BitDefender: In Romania avem o cultura gresita a succesului

Setari Cookie-uri