Comentarii pe articolul Transelectrica ridica din umeri: Conectarea parcurilor eoliene la sistem costa 500 MIL. euro


CA LA NOI LA NIMENEA !

la 9 Noiembrie 2011, ora 10:26
CAND AU AVIZAT ACELE PARCURI EOLIENE nu si-au pus aceste probleme ? Si-au imaginat ca se realizeaza doar pentru decor ?
Sau energia electrica pe care le-o furnizeaza acele parcur nu are valoare, nu se poate consuma sau vinde ?
Ar fi prea ieftina fata de cea produsa in instalatiile clasice ? Si daca este in asa un exces de ce nu ieftinesc si atunci sa vezi crestere de consum !
Trebuie facuti niste pasi hotarati pentru rezolvarea acestei probleme ! Si primul ar fi schimbarea acestor Directori de la Transelectrica, care sunt niste monumente de incompetenta !!!
la 9 Noiembrie 2011, ora 12:57

Felicitari pentru articol. Doresc sa fac si eu unele completari la acest articol. In ultimii 4-5 ani, BERD a acordat mai multe imprumuturi unor banci comerciale din Romania pentru "cresterea eficientei energetice", respectiv pentru efectuarea de investitii pentru reducerea consumului de energie electrica sau termica. Aceste credite se acordau pe o perioada de 5 ani, cu o dobanda relativ mica, cu o bonificatie de 15% si cu sprijin prin doi consultanti (unul de proiect si altul pentru receptie) platiti de BERD. Majoritatea agentilor economici nu au fost interesati de contractarea unor astfel de credite, considerand ca bonificatia de 15% este prea mica comparativ cu avantajele rezultate din fondurile europene nerambursabile. Preferau insa sa realizeze investitii noi, in microhidrocentrale si special in cele eoliene DESI se stia ca productia obtinuta nu poate fi conectata la sistemul national de energie electrica fara a fi facute noi investitii in acest sens. Deci problema aceasta este cunoscuta de cel putin 5 ani. Restul este mentionat in comentariul de mai sus.

  Inapoi la articolul Transelectrica ridica din umeri: Conectarea parcurilor eoliene la sistem costa 500 MIL. euro

Setari Cookie-uri