Comentarii pe articolul Ghenea: Antreprenorii romani mai degraba cloneaza afaceri decat sa inoveze. Ce parere aveti?


REFORMA!

Stan Lucica la 10 Noiembrie 2011, ora 12:13
Buna ziua,

Domnule Ghenea trebuie sa va spun cu parere de rau ca nu acesti tineri sunt de vina ci scolile din care provin. Univ din Ro inca sunt fabrici de diplome fara sa puna in practica de-a lungul anilor de studiu teoria predata, fara sa aiba laboratoare si seminarii precum in tarile din vest. Eu personal in acest moment am sansa sa fac un an de master in Suedia si credeti-ma ca exista diferenta de ani lumina.... cu parere de rau spun asta, dar este adevarat. De la corpul didactic de elita, la conditile de studiu, modul practic de a studia, interactiunea, cerintele univ si suportul acordat, sprijin financiar, sunt doar cate ex pe care le gasesc aici.
Pana sistemul romanesc de invatamant nu va fi reformat astfel incat teoria sa fie una bazata pe exemple practice, istorice si contemporane, iar universitatile sa fie o baza de pornire, de incurajare in creativitate, de sustinere pentru antreprenoriat, samd nu veti vedea prea multe afaceri creative. Sa nu mai spun ca si legislatia nu este incurajatoare pt tinerii studenti, bancile nu se implica, etc.

Numai bine,
L

la 11 Noiembrie 2011, ora 17:14
Domnu' L,... hai sa simplificam un pic.
Scolile (universitati, colegii, licee, etc) fac doar mana de lucru/muncitori calificati mai, mult sau mai putin pentru cei ce creeaza sau cloneaza afaceri. Orice altceva este o poveste frumoasa... Dar afacerea este altceva decat scoala.

  Inapoi la articolul Ghenea: Antreprenorii romani mai degraba cloneaza afaceri decat sa inoveze. Ce parere aveti?

Setari Cookie-uri