Comentarii pe articolul Salarii mai mari vs. stabilitate. Cum iti motivezi angajatii in NOUA ECONOMIE?


Tipic romanesc ...

Cataeco la 16 Noiembrie 2011, ora 08:29
Este foarte interesant ce scrie autoarea mai sus, dar... Fara sa fiu rautacios as pune intrebarea: "... pe cati mai intereseaza cariera pe burta goala?" - cam plastica exprimarea. Este foarte adevarat ca mediul organizational este un factor important in motivarea plebei, dar numai in faza 2 - adica dupa motivarea financiara decenta. Dar este tipic romanesc sa ni se spuna: ".. nu performezi - esti slab, cea mai slaba veriga a companiei, pana sapatamana viitoare sa te gandesti la o solutie pentru imbunatatirea activitatii tale (ca sefu este destul de idiot ca sa poata gasi una), sau cat de mare este penalizarea pe care o meriti, ori cand crezi tu ca ar fi bine sa te dam afara..." Cam asa se intampla in cele mai multe cazuri - sa lasam mijlocul si top-ul - mai priviti si in jos ca aici sunt cei multi...
Extra la 16 Noiembrie 2011, ora 13:15
Contrar opiniei emise de reprezentantul nr.1 al tarii noi nu muncim indeajuns si ca atare s-a ajuns la un cod al muncii idiot de nedrept daca e sa comparam cu alte tari europene. Mediu multunational nu iti permite sa nu muncesti si sa nu ai rezultate asa cum crede cel mentionat mai sus.
Acum salariile nu au fost marite, ok criza, tine cineva cont ce de fapt ca ele au scazut in valoare nefiind ajustate cu inflatia? Nu, normal!
Motivatii non financiare? Ce gluma oproasta, trainingurile interne, pierdere de timp mai bine faci altceva.
Zile de cocediu? Italia 32, Belgia 35, Franta aproape de 40, germania peste 30. Cat are Romania? Poate credeti ca nu meritam insa de ce mai toate companiile vin in Romania pentru ca stim mai multe limbi straine si suntem mai calificati si mai ieftini.
Middle management romanesc, un mare jaf. Multi habar nu au pe ce lume se afla.
Prime de vacante, sarbatori, bonusuri ca exista rezultate, deja un vis frumos. Se incaseaza de multe ori pe la spate de manageri dar nu si de micutii care contribuie la rezultate.
Mai bine va ocupati cu articole mult mai bine documentate si nu bazate pe parerea cuiva de la Qualia.
Ticolino la 16 Noiembrie 2011, ora 18:24
Excelent ! Fara indoiala, cu cat scade salariul creste stabilitatea, astfel ca cei mai stabili lucratori sunt cei care lucreaza gratis, adica salariul egal cu zero, rien, nada, nothing ! Nu m-am gandit la asta!...Probabil ca nici angajatorii. Dar acum, ca au aflat, sigur vor desfiinta salariile.
Fenechiu Marian la 16 Noiembrie 2011, ora 20:24
Mai oameni buni....ati fost pe ambele parti ale baricadei? Cred ca nu...pentru ca asa reiese din ce vorbiti. Fiecare parte isi apara drepturile, avantajele si vrea mai mult in buzunarul personal. Atunci apelezi la toate strategiile pe care le ai pentru a iesi in avantaj. Inainte nu aveai ca angajator posibilitatea sa dai salarii mici si sa tii personalul, pentru ca erau multe afaceri noi care aveau nevoie de oameni care sa produca si angajatii aveau de unde alege. Dar acum puneti-va in locul angajatorului, ca si cum ati fi un parinte, iar voi fiti in locul copiilor vostri care vor sa le cuparati de toate.... explicati acuma de ce nu puteti sa le faceti toate capriciile....

  Inapoi la articolul Salarii mai mari vs. stabilitate. Cum iti motivezi angajatii in NOUA ECONOMIE?

Setari Cookie-uri